Momente de groază trăite de aproape 30 de pacienți internați la Spitalul Humanitas

Incendiul înregistrat joi seara la Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca a izbucnit într-o zonă de garaj din incinta unității medicale. ISU Cluj a anunțat că planul roșu de intervenție activat la ora 22,44 a fost dezactivat în jurul orei 00,25.

În această perioadă, toți cei 29 de pacienți internați, dintre care doi la Terapie Intensivă au fost evacuați. Nouă dintre pacienți au ales să meargă la domiciliu iar ceilalți 20 au fost internați la alte unități medicale din Cluj-Napoca. „Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44. Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare. Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu”, a precizat ISU, care a informat că planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25.

La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță. O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare”, a anunțat ISU.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut