Cîmpeanu: După depășirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că nu vor mai fi permise în unitățile de învățământ „nici măcar activitățile remediale” după depășirea ratei de infectare cu noul coronavirus de 6 la mia de locuitori. Singura excepție va fi la învățământul special, unde activitățile de terapie vor fi permise și după depășirea ratei de 6 la mie.

„Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de 6 la mie rămân deschise creșele și grădinițele. Toți elevii intră în online cu o singură excepție: învățământul special. Pentru învățământul special activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață practic să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale”, a spus ministrul, la o conferință de presă.

El a afirmat că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății este în forma finală, însă va fi semnat „după abilitare” de către CNSU. „Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziția presei, care este în forma finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniștri vor fi abilitați de către CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. Sunt precizate de asemenea și o serie de condiții care clarifică toate situațiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau clasă. Sunt precizate toate detaliile necesare. Credem că am acoperit de data aceasta toate situațiile posibile”, a mai declarat ministrul.

Dacă un cadru didactic este pozitiv, școala va trebui să găsească soluții de înlocuire

 Sorin Cîmpeanu a mai declarat că, în cazul în care un profesor va fi testat pozitiv pentru COVID-19 după începerea anului școlar, acesta va intra în carantină, iar școala va trebui să găsească „soluții de înlocuire” a acelui cadru didactic.

El a mai afirmat că, în cazul în care rata de incidență va depăși pragul de doi la mia de locuitori, iar condițiile meteo nu vor putea permite derularea orelor de educație fizică în exterior, acestea vor putea fi înlocuite cu alte activități.

Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcționare al școlilor va fi cea din ziua de vineri

Ministrul Educației a mai declarat că rata de infectare cu noul coronavirus luată în calcul pentru modul de funcționare al școlilor în următoarea săptămână va fi cea din ziua de vineri.

„Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcționare va fi rata de infectare de la finalul fiecărei săptămâni, ziua de vineri. În ziua de vineri fiecare școală va ști cum funcționează întreaga săptămână. Doar ziua de vineri. A doua condiție este că rata de infectare va fi cea disponibilă pe site-ul DSP. Aceea este cea oficială. Chiar dacă vor fi și alte entități, printre care și Ministerul Educației, care pentru o corectă și o completă informare vor afișa pe site, referința este rata de infectare afișată de DSP pentru localitatea respectivă în ziua de vineri”, a precizat ministrul.

El a spus că la apariția unor „focare” există posibilitatea de a se sista cursurile nu numai la nivel de clasă, ci și la nivel de școală.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut