Cîmpeanu: Două sesiuni la Bacalaureat și Evaluarea Națională

Examenele naționale se vor susține la datele planificate, cu prezență fizică, oricare va fi situația, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a precizat că vor fi organizate două sesiuni atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat.

„În 22 iunie începe Evaluarea Națională. Este vorba de sesiunea normală pentru Evaluarea Națională, pentru că, din dorința de a da șansa și acelor elevi care ar putea fi în imposibilitatea de a se prezenta la examen, vom organiza o a doua sesiune a Evaluării Naționale, în datele de 5, 6 și 7 iulie, la două săptămâni după sesiunea normală. Cei care nu se vor putea prezenta la prima sesiune a Bacalaureatului, în 28 iunie, au a doua șansă în 16, 17, 18 august. Examenele se vor susține la datele planificate, cu prezență fizică, oricare va fi situația. Suntem îndreptățiți să sperăm că nu vom avea probleme de carantinare pe parcursul examenelor naționale. Asta înseamnă că toți elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a se vor putea prezenta pentru a susține examenele naționale cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, scrie AGERPRES.

Ministrul Educației a precizat că excepție vor face elevii care sunt infectați cu noul coronavirus și nu pot participa la aceste examene.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut