Cîmpeanu: Adeverințele medicale eliberate pentru primul semestru rămân valabile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că sunt valabile adeverințele medicale eliberate pentru primul semestru cu privire la vulnerabilitățile elevilor, care le împiedică prezența fizică în școală.

El a precizat, la o videoconferință cu inspectorii școlari generali, că pe baza propunerilor venite, în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind deschiderea școlilor în 8 februarie, va figura și un articol conform căruia adeverințele medicale vor fi luate în considerare și în format electronic.

„Cred că este un lucru important: adeverințele medicale eliberate cu privire la vulnerabilitățile elevilor care le împiedică prezența fizică în școală din primul semestru rămân valabile. Nu trimiteți copiii, părinții, pentru alte adeverințe. Dacă acele adeverințe au fost eliberate, spre exemplu, pe baza unei boli cronice, diabet, din păcate nu s-a vindecat de diabet între primul și cel de al doilea semestru nici elevul și nici cadrul didactic. Deci, adeverințele eliberate pe primul semestru rămân valabile. De asemenea, vă spun, o să introducem un articol conform căruia se vor lua în considerare adeverințele în format electronic”, a transmis ministrul Educației.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut