Cîmpeanu: Activitățile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că activitățile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară.

„Școlile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a și a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanță, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 11 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Parlament, scrie AGERPRES.

Ministrul a explicat că școlile nu se închid, pentru că „vor funcționa clasele terminale, chiar dacă predarea se face online”.

„Spun că nu se închid, deoarece, un lucru foarte important, activitățile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea, grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP. Avantajul este, repet, că aceste zile de vacanță, în luna aprilie, se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie, cu condiția respectării regulilor în școli și să respecte mai mult decât în alte locații, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ și este o condiție îndeplinită, cu condiția testării masive în școli, testare noninvazivă și, de asemenea, cu condiția, sub rezerva evoluției ratei epidemiologice”, a mai declarat Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut