Chirurgul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu prezintă Planul Național de Combatere a Cancerului

Prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și preşedinte al Grupului pentru combaterea cancerului constituit la nivelul Parlamentului României, va prezenta, miercuri, la Palatul Cotroceni, Planul Național de Combatere a Cancerului.

Evenimentul, organizat de către Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale va debuta la ora 17 cu cuvânt de bun venit adresat de conf.univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Sănătate Publică. Vor urma apoi alocuțiuni susținute de Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, dr. Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților după care prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu va prezenta planul pentru combaterea cancerului. Vor mai vorbi prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, conf. univ. dr. Michael Schenker, președintele Comisiei de oncologie a Ministerului Sănătății, Cezar Irimia, președintele Federației asociațiilor bolnavilor de cancer din România, Marius Geantă, președintele Centrului pentru inovație în medicină, senatorul Nicoleta Pauliuc, supraviețuitoare de cancer și inițiatoarea Legii Supraviețuitorului de Cancer.

Planul Național de Combatere a Cancerului include un ansamblu de măsuri comprehensive care vizează prevenția, reducerea incidenței și a mortalității cancerului în România.

Evenimentul de la Cotroceni va putea fi urmărit live pe facebook.com/klausiohannis.

În luna mai 2021 s-a constituit Grupul pentru combaterea cancerului în cadrul Parlamentului României iar președinte a fost ales cu 396 de voturi Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat PSD, secretar în Comisia pentru Sănătate și Familie.

În România, ultimul Plan Național de Cancer a fost realizat în 2016, iar statisticile actuale indică nevoia urgentă de actualizare a documentului și includerea Oncologiei, ca domeniu prioritar, în Strategia Națională de Sănătate 2021- 2027.

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut