Chipsuri cu potențial cancerigen la Mega Image

Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Mega Image a decis să retragă de la vânzare produsul TERRA CHIPS STRIPES & BLUES 110G, comercializat inclusiv în magazine din Cluj-Napoca și Florești.

Conform ANSVSA, este vorba despre produsul din lotul 228 A3, cu termen de valabilitate 29 martie, iar retragerea de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, deoarece s-a constatat un conținut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase vor fi distruse. Mega Image solicită ca produsul să nu fie consumat și roagă să fie distrus sau returnat, până în 17 martie, în magazinul de unde a fost schiziționat. Este necesară prezentarea bonului fiscal.

Potrivit informsațiilor oficiale, acrilamida este o substanță care rezultă în urma încălzirii alimentelor bogate în amidon și se regăsește mai ales în preparatele de patiserie, cafea, și preparatele cu cartofi, precum cartofii prăjiți și chipsurile. Recent, acrilamida a început să fie suspectată că ar putea fi cancerigenă și că ar modifica materialul genetic. In plus, există pareri care susțin că acrilamida în doze mari afectează sistemul nervos, dar părerile experților diferă privind evaluarea riscului acrilamidei în alimentație.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut