Chinezii vânează investiții la Cluj

Una dintre cele mai mari companii din Shandong-China vânează investiții în infrastructura de transport și contrucții din județul Cluj. În acest sens, Zhang Jianchao, director pe Europa al companiei HiSpeed Group din provincia chineză Shandong, regiune înfrățită cu județul Cluj s-a întâlnit cu vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, discuțiile vizând dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două părți, prin identificarea și materializarea de noi proiecte de investiții reciproc avantajoase.

Cu prilejul vizitei ce a avut loc la sediul Consiliului Județean, vicepreședinte Mânzat a prezentat investitorului chinez potențialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, precum și principalele proiecte aflate în derulare la nivelul instituției. În acest context, o atenție aparte a fost acordată celor mai mari investiții în infrastructura spitalicească gestionate de forul administrativ județean – Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

De asemenea, Marius Mînzat a vorbit despre proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj, investițiile în extinderea, modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene, dar și despre proiectul Park&Ride și conceptul acestuia.

Nu în ultimul rând, pe parcursul întrevederii, investitorului chinez i-au fost prezentate oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de forul administrativ județean prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă agenților economici.

La rândul său, Zhang Jianchao, aflat pentru prima oară în județul Cluj, a făcut o prezentare succintă a domeniului de activitate a HiSpeed Group, una dintre cele mai mari companii din provincia înfrățită Shandong. Acesta și-a manifestat interesul față de proiectele de investiții gestionate de Consiliul Județean Cluj, în principal în domeniile care vizează infrastructura de transport și construcțiile.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut