CFR pune la bătaie 150 milioane lei pentru linia de cale ferată Apahida – Suceava

CFR SA a anunțat lansarea tuturor celor trei licitaţii pentru realizarea studiile de fezabilitate  și a proiectelor tehnice aferente modernizării liniei de cale ferată Apahida – Suceava, în lungime de 310 kilometri.

Prima etapă prevede realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice, documentaţii de specialitate care vor sta la baza lucrărilor de modernizare a acestui tronson, pentru viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători cu 160 km/h, respectiv 120 km/h pentru trenurile de marfă.
Studiile de Fezabilitate şi Proiectele Tehnice, cu o valoare totală estimată la aproximativ 150 de milioane de lei, vor fi realizate pe 3 subsecţiuni: subsecţiunea 1 Apahida – Ilva Mică (119 km) – valoarea estimată a contractului este de 34,089 milioane de lei, fără TVA, subsecţiunea 2 Ilva Mică – Pojorâta (106 km) – valoarea estimată a contractului este de 73,047 milioane de lei fără TVA, subsecţiunea 3 Pojorâta – Suceava (85 km) – valoarea estimată a contractului este de 42,741 milioane de lei fără TVA. Anunţurile de participare la licitaţie deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

Linia de cale ferată Apahida – Suceava face parte din reţeaua centrală TEN-T, leagă Transilvania şi Moldova, prin tronsoanele Coşlariu – Apahida şi Suceava – Paşcani, care constitui o legătură între Coridorul Rin – Dunăre, ramura nordică (Curtici-Arad-Coşlariu-Sighişoara-Braşov-Bucureşti-Constanţa) şi traseul fostului Coridor pan-european IX (Giurgiu-Bucureşti-Ploieşti-Focşani-Bacău-Paşcani-Iaşi-Ungheni).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut