CFR învinge Rapidul, însă Dan Petrescu își distruge jucătorii: ”Au fost penibili!”

CFR Cluj a trecut de Rapid București cu 2-1, în etapa a 27-a Ligii I, și s-a distanțat la opt puncte de FCSB în clasament. Antrenorul campioanei României a fost, însă, un monument de deznădejde la finalul partidei: ”Sunt șocat. E cea mai slabă repriză acasă de când sunt la CFR. Jucătorii au fost penibili în repriza a doua, ăsta e cuvântul: pe-ni-bili!”.

Dan Petrescu are, de această dată, dreptatea de partea sa, și asta pentru că echipa lui a trecut de la un joc sublim în prima repriză, la unul extrem de slab pe toată durata ultimelor 45 de minute.

Statistica partidei este una grăitoare:

  • Prima repriză: ocazii de gol 7-0, șuturi pe poartă 6-0, ocazii de gol 7-0, șuturi la poartă 1-0, cornere 6-1, atacuri periculoase 49-20, toate în favoarea CFR-ului.
  • Repriza a doua: ocazii de gol 3-10, șuturi pe poartă 2-3, șuturi la poartă 1-7, cornere 2-7, atacuri periculoase 30-51, toate în favoarea Rapidului.

Lume multă în Gruia la duelul feroviarilor din campionatul României și o atmosferă de meci mare, la care a contribuit din plin și galeria Rapidului, care a venit la Cluj cu aproape o mie de suporteri.

CFR și-a sufocat adversara încă din startul meciului, dar Omrani, min.5, Petrila, min.7, și din nou Omrani, min.12, s-au lovit de Moldovan, portarul Rapidului, ale cărui parade i-au dus în pragul deznădejdii pe clujeni. În min.20, Petrila are o uriașă ocazie de gol la care bravul portar al oaspeților era bătut, însă șutul său din 8 metri trece de puțin peste poartă. Peste alte zece minute, Boateng primește o pasă ideală în mijlocul careului, acesta are nevoie însă de a-și așeza mai bine balonul, iar șutul său se oprește în brațele portarului. Deac, în min.40, trimite și el puternic din afara careului, însă același Moldovan este la post, și reține cu siguranță. Jucătorii din Gruia își continuă tăvălugul spre poarta giuleșteană, și, în min.43, vine și golul mult așteptat: centrare în forță a lui Susici, Grigore deviază spre propria poartă, Moldovan respinge în față, iar Graovac a împins mingea în plasă. 1-0 pentru CFR, un scor mult prea mic față de cele petrecute în teren în primele 45 de minute.

La pauză, Mihai Iosif, antrenorul giuleștenilor, mută inspirat și-i introduce pe teren pe Ioniță și Sefer, iar jocul Rapidului devine tot mai consistent. În min.49, Deac execută excelent o lovitură liberă de la 22 de metri, însă Moldovan e același portar extraordinar din prima repriză și reușește să scoată senzațional de sub bară. De aici încolo, ceferiștii au căzut inexplicabil și le-au oferit rapidiștilor pâinea și cuțitul meciului. Giuleștenii se năpustesc spre poarta lui Hindrich, iar în min.51 cer penalty la un șut deviat cu mâna de Susici. Peste alte trei minute, Ioniță aduce prima mare ocazie din meci a rapidiștilor, șutând din cădere pe lângă colțul lung al porții clujenilor. Dan Petrescu mută și el în min.58, când îi aruncă în teren pe Neguț, în locul lui Omrani, și pe Păun, care-l înlocuiește pe Petrila. Dar tot rapidiștii  au șansa golului în min.63, când Hindrich respinge spectaculos șutul lui Vojtus din colțul careului mic. Pe margine, Dan Petrescu e disperat de lipsa de reacție a elevilor săi, și, în min.66, mai face o dublă schimbare: Bordeianu, în locul lui Roger, care a făcut o primă repriză excelentă la debutul său la CFR, și Buș în locul lui Debeljuh. Însă totul e în zadar. Rapid reușește golul egalizator în min.69, când, după pătrunderea lui Ilie, Junior Morais îl învinge pe Hindrich cu un balon plasat la colțul lung. Coșmarul clujenilor putea fi desăvârșit peste alte trei minute: Vojtus trece de Susic ca de un jalon, pătrunde în careu, șutează cu sete, dar Hindrich respinge miraculos în corner. Petrescu îl scoate din teren și pe Susici, și-i permite lui Yuri să debuteze pentru CFR, în min.74. Rapidul obosește după iureșul de până atunci, și clujenii profită de acest lucru în min.84, când Deac trimite imparabil în poartă din mijlocul careului, după ce anterior balonul s-a lovit de transversală, din șutul lui Buș deviat de Moldovan.

Nimic notabil până la final, iar CFR face 67 de puncte în clasament, cu opt mai multe decât FCSB, și va juca etapa viitoare la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi.

Dan Petrescu: În repriza a doua a fost dezastru”

La finalul partidei, Dan Petrescu a fost extrem de supărat pe jocul fotbaliștilor săi din a doua repriză, și și-a vărsat nervii pe toată lumea.

„Eu sunt de vină că sunt antrenor. N-am ştiut ce să fac la pauză şi s-a văzut. Rămân rezultatul şi prima repriză, în rest dezastru, inclusiv eu, inclusiv ei. Au fost penibili în repriza a doua, ăsta e cuvântul: pe-ni-bili. Dacă ei cred că joacă aşa şi mai câştigă un meci, se înşeală toţi.

De-aia sunt antrenor, să găsesc soluţii, poate să mai fac vreo cinci schimbări, să ghicesc şi echipa şi schimbările pentru că nu mi-a plăcut deloc repriza a doua. N-am înţeles nimic. Sunt şocat. E cea mai slabă repriză acasă de când sunt la CFR. În repriza a doua am căzut brusc. Am zis să nu ne retragem, ne-am retras. Toată echipa a fost praf. Jucând aşa n-avem nicio şansă. Ce Europa, ce campionat? Ne amăgim aiurea.

E a cincea oară când suntem egalaţi, nu e întâmplare. Să-şi facă autocritica şi jucătorii. Acum nu sunt bine. A fost o zi proastă din partea tuturor, mai ales repriza a doua. Prima repriză a fost bună. Voi face schimbări, asta e singura şansă, să găsim jucătorii care vor să joace. Parcă nu voiau să joace în repriza a doua, n-am înţeles nimic din repriza a doua, toţi au fost sub nivel”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei.

Ciprian Deac: ”Nu-mi explic ce se întâmplă”

„Nu știu ce se întâmplă, dar ceva nu e bine, asta e clar. Eu zic că e prea devreme să vorbim de puncte, de avansul față de FCSB, hai să se termine campionatul regulat. Vom vedea care va fi avansul nostru atunci, daca va fi unul. Vom vedea, în play-off va începe alt campionat, suntem conștienți de acest lucru. Punctele se vor înjumătăți și dintr-un meci-două putem fi ajunși.

Nu e prima dată când a doua repriză o începem modest. De pregătiți, suntem pregătiți. Nu știu, nu-mi explic ce se întâmplă. La experiența noastră ar trebui să dăm și golul doi și să avem parte de liniște”, a declarat și Ciprian Deac la interviurile de după meci..

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut