CFR, eșec la Berna

CFR Cluj a fost eliminată din Liga Campionilor la fotbal, după ce Young Boys a învins-o cu scorul de 3-1 (3-1), marţi seara, pe Stadionul Wankdorf din Berna, în manşa secundă a turului al treilea preliminar.

După 1-1 la Cluj-Napoca, CFR părăseşte competiţia şi va evolua în play-off-ul Europa League.

Campioana Elveţiei s-a impus prin golurile marcate de Jordan Siebatcheu (23, 42) şi Nicolas Ngamaleu (25), respectiv Billel Omrani (4).

Ca şi în urmă cu o săptămână, echipa antrenată de Marius Şumudică a început foarte bine meciul şi a marcat tot în minutul 4, prin Billel Omrani, după o minge recuperată de Deac de la Aebischer.

Campioana României a continuat să joace bine, iar Susic a avut şansa desprinderii, dar portarul Faivre a respins şutul de la distanţă al bosniacului (9). Păun a şutat pe lângă poartă din marginea careului (12), iar Sigurjonsson (18) a fost şi el imprecis din afara careului.

Young Boys a trimis primul avertisment abia în min. 16, când lovitura de cap a lui Siebatcheua trimis mingea puţin alături.

Gazdele au egalat în min. 23, prin Siebatcheu, lăsat liber de Manea şi Susic, atacantul marcând la colţ cu capul, din centrarea lui Ngamaleu.

Imediat, elveţienii au trecut în avantaj (25): Bouhenna a greşit o pasă, iar Ngamaleu a şutat de la 18 metri, fără speranţe pentru Arlauskis.

Meciul a curs într-o singură direcţie, dar Fassnacht a ratat două ocazii mari (31, 33), Arlauskis a respins şutul lui Aebischer (37), dar nu a mai outut face nimic în min. 42, cnd Siebatcheu a reluat în plasă centrarea lui Elia.

Young Boys a început în forţă şi repriza secundă, dar Elia (47) a şutat de la 20 de metri în bară.

CFR a avut o şansă notabilă în min. 58, când Păun a tras peste poartă de la 18 metri, după o lovitură liberă din marginea careului. Însă acelaşi Păun a risipit orice şansă a campioanei României, primind stupid al doilea cartonaş galben, pentru şutarea mingii după fluierul arbitrului (63). Din acel moment CFR nu a mai contat în atac, iar gazdele, deşi au mai avut alte ocazii, nu au mai forţat.

Garcia (70), Elia (71), Fassnacht (72), Siebatcheu (72) şi Camara (80) au avut oportunităţi bune de a marca, dar nu au făcut-o.

CFR şi Young Boys au făcut parte din aceeaşi grupă în sezonul trecut al Europa League, rezultatul de la Cluj-Napoca fiind egal (1-1), iar în Elveţia s-a impus dramatic Young Boys cu 2-1, calificându-se astfel în şaisprezecimile de finală.

CFR va juca în play-off-ul Europa League cu Steaua Roşie Belgrad, care a fost eliminată neaşteptat din Liga Campionilor de Sheriff Tiraspol, după 1-1 la Belgrad şi 0-1 la Tiraspol. CFR are asigurată prezenţa în grupele Europa Conference League dacă va fi eliminată şi din Europa League.

Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut