CFR Cluj speră să continue șirul victoriilor și în partida cu Voluntari

CFR Cluj joacă, miercuri, în deplasare cu FC Voluntari, în cadrul penultimei etape a sezonului regulat din Liga I. Dan Petrescu așteaptă, ca de obicei, un meci greu cu echipa lui Budescu și Tamaș, dar speră ca jucătorii săi să continue seria de rezultate pozitivă din ultimele etape. Și asta, mai ales că, în cursul zilei de marți, clubul s-a achitat de o bună parte a restanțelor financiare, atât către antrenor, cât și către jucători.

”Întâlnim o echipă foarte bună, cred că este surpriza campionatului. Nu cred ca la începutul acestuia se aștepta cineva ca cei de la Voluntari să fie, cu două etape înainte de final, pe locul patru, cred că nici ei. Cea mai bună inspirație a lui Ciobotariu a fost atunci când a schimbat sistemul dejoc. După șase etape avea doar șase puncte, ceva nu mergea. A schimbat din 4-2-3-1, în 5-3-2, deci cu cinci fundași. E singura echipă din România care joacă în acest sistem. A câștigat șase meciuri la rând, după care și-a schimbat obiectivul, de la salvarea de la retrogradare în calificarea în playoff. Ar fi pentru prima oară în istoria clubului dacă vor reuși acest lucru. E o echipă care nu primesc goluri, dar nici n-au marcat în ultimul timp, dar va fi foarte greu să înscriem împotriva lor.

Meciul de miercuri este important și pentru noi, vrem să menținem seria pozitivă. Va fi, și acesta, un meci al micilor detalii. Sper să reușim ca noi să fim învingători la final. Moralul este unul foarte bun în echipă, dar mie-mi place să fie mereu o atmosferă echilibrată, nici să fim prea fericiți, dar nici prea supărați.

Știu ce jucători am în echipă, știu ce caracter au. Nu suntem cea mai talentată echipă din Liga I, asta e clar, dar ca spirit, ca grup, poate e cea mai bună. Eu știu că această echipă, acești jucători când joacă împreună au toate șansele să reușească. Dar, ca în orice grup, ca în orice familie, mai sunt și minusuri, suișuri și coborâșuri, a mai fost și ghinion la unele partide, dar acum se pare că norocul a venit de partea noastră. Fără noroc n-ai nicio șansă. În ultimele trei meciuri am avut și puțin noroc, altfel nu câștigam.

Trebuie să rămânem echilibrați, toată lumea spune că acest campionat s-a încheiat deja. Eu nu înțeleg asta, mai sunt 12 meciuri, adică 36 de puncte în joc. Cum să se termine atunci campionatul? Mai ales că ni se vor înjumătăți punctele. Dacă rămâneau, chiar eram proști în cazul în care pierdeam campionatul, dar așa practic sunt doar 5 puncte față de locul 2, cu încă 12 meciuri în față. Trebuie să țin mereu lucrurile în echilibru, altfel ne trezim că ne bate Voluntariul și iar suntem în criză. Trebuie să rămânem în continuare foarte, foarte concentrați și serioși”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Voluntari.

Meciul dintre FC Voluntari și CFR Cluj va începe la ora 19.55.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut