CFR Cluj și Universitatea își vor afla astăzi adversarii din „16”-imile Cupei

Cum Universitatea Cluj, care a trecut prin trei tururi preliminare pentru a ajunge în „16”-imi, va fi repartizată în Urna A la tragerea la sorți programată astăzi, putem asista la un duel între formația antrenată de Costel Enache și campioana României CFR 1907 Cluj.

 

Casa Fotbalului din București găzduiește astăzi, începând cu ora 15,30, procedura prin care vor fi stabilite duelurile din faza ”16”-imilor de finală din cadrul Cupei României, ediția 2020/2021. În această rundă vor intra în competiție și cluburile din Liga 1. La faza „16”-imilor de finală participă toate echipele din Liga 1 şi cele 16 câştigătoare ale fazei a patra. Jocurile din cadrul şaisprezecimilor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate în două urne. Concret, în urna A se vor afla echipele care au ajuns în ”optimile” Cupei României în sezonul precedent, adică Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, FC Botoşani, FCSB, AFC Hermannstadt, ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Academica Clinceni, FC Voluntari, Politehnica Iaşi, Dinamo București, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj.

 

În Urna B se vor regăsi celelalte echipe care s-au calificat în faza „16”-imilor de finală, după cum urmează: CFR 1907 Cluj, Gaz Metan Mediaș, Viitorul Constanța, Chindia Târgoviște, UTA Arad, FC Argeș Pitești, Turris Oltul Turnu Măgurele, Gloria Buzău, Pandurii Tg. Jiu, Farul Constanța, ASU POlitehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Concordia Chiajna, AFK Miercurea Ciuc, FC U Craiova 1948, Progresul Spartac, Ceahlăul Piatra Neamț, CSC Sânmărtin și ACS Hușana Huși.

Potrivit regulamentului, se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (12 jocuri) şi, în continuare, cele 8 echipe rămase în urna B se grupează între ele (4 jocuri). Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formații de Liga 2 cu formații de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3. Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa ”16”-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor ține o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 28 noiembrie cu începere de la ora 13.30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat.

 

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut