CFR Cluj s-a calificat, fără glorie, în turul III preliminar din Conference League

CFR Cluj s-a calificat, miercuri, în turul III preliminar din Conference League, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul desfășurat împotriva celor de la Inter Club d’Escaldes, în Andorra. Campioana României, aflată la adăpostul acelui 3-0 din meciul tur, a jucat din nou sub așteptările fanilor, obținând o calificare fără glorie în turul următor al competiției.

Antrenorul Dan Petrescu, a efectuat două schimbări faţă de partida de la Cluj, jucând cu Roger și cu Bordeianu în locul lui Boateng, suspendat, și a lui Jefte, lăsat pe banca de rezerve.

Dan Petrescu a trimis în teren următorul 11: Bălgrădean – Manea, Kolinger, Burcă, Camora (căpitan) – Deac, Bordeianu, Cvek – Păun, Debeljuh, Roger

Campioana României începe neașteptat de prudent partida din Andorra, lăsându-I pe jucătorii echipei gazdă să se apropie nepermis de mult de poarta lui Bălgrădean. Prima ocazie a meciului aparține, firesc, campioanei Andorrei, în min. 17, prin Andreu, care a reluat cu capul puțin pe lângă poartă. În min. 21, Inter d’Escaldes reușește să deschidă scorul: Soldevila profită de ieșirea neinspirată din poartă a lui Bălgrădean și reia cu capul în poartă din marginea careului mic! 1-0!

Următoarea ocazie de gol aparține tot echipei gazdă, în min. 28, când  Gonzalez Lopez trimite cu capul la o palmă de bara porții lui Bălgrădean. CFR se chinuie să ajungă în fața porții adverse, iar în min.37  Kolinger trimite cu capul peste poartă. În min.42, Bordeianu se face de râs cu un șut trimis spre pădurea din apropierea stadionului. Păun părăsește jocul accidentat, în min.45, locul său fiind luat de Petrila. În minutul doi al prelungirilor, Roger trimite cu capul peste poarta gazdelor, după un corner executat de pe partea dreaptă. Gazdele conduc la pauză cu un neverosimil, dar meritat, 1-0!

CFR începe mult mai decisă repriza a doua, și Deac restabilește egalitatea, în min.51, după ce a transformat impecabil o lovitură de la 11 m, obținută tot de el! 1-1! Gazdele au o ocazie uriașă de gol în min.60, dar Gonzalez Lopez țintește bara porții CFR-ului, balonul revine la Chete, care trage defectuos pe lângă buturile lui Bălgrădean! În min.61, Lima, de la gazde, vede al doilea cartonaș galben de la centralul partidei, după o simulare în careul clujenilor, și este eliminat! Dublă schimbare la CFR, în min.66: ies de pe teren Deac și Debeljuh, și intră Jefte, respectiv, Karlo Muhar. În min.67, Bălgrădean intervine din nou salvator la un șut puternic trimis din afara careului. În min.73, ocazie mare a celor de la Inter d’Escaldes. Roger Marce trimite peste poartă cu capul din 4 metri, nemarcat. Roger are o ocazie uriașă de gol după o lovitură plasată de cap, în min.80, dar balonul se lovește de transversala porții gazdelor. Dan Petrescu mai face două modificări în echipa sa, min.81: Intră Yeboah și Braun, și ies de pe teren Roger și Kolinger. Bordeianu are și el golul în bocanc, min.86, dar șutul său este scos in extremis de portar de lângă bară. Jefte trimite puțin pe lângă vinclu, în min.89. În minutul trei al prelungirilor, vede cartonașul roșu și Rubio, de la gazde. Scor final al partidei 1-1, după un nou meci dezolant al campioanei României.

CFR Cluj va juca turul III din Conference League împotriva campioanei Belarusului, în 4 și 11 august, prima partidă urmând a se desfășura în deplasare. De asemenea, meciurile din play-offul competiției vor avea loc în 18 și 25 august, iar prima partidă din grupe va avea loc în data de 8 septembrie.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut