CFR Cluj pierde dramatic la Craiova, în minutul șase al prelungirilor!

Dan Petrescu, suspendat pentru această partidă, a trimis în teren o echipă ultra-ofensivă, cu Neguț, Debeljuh și Omrani, dirijată de pe bancă de secundul Alin Minteuan.

CFR începe meciul mai prezentă în terenul gazdelor, dar Ivan are prima ocazie de gol în min.9, după o lansare de 70 de metri a lui Pigliacelli, dar balonul șutat de la distanță trece de puțin pe lângă vinclul porții lui Hindrich. În min.18, Crețu intră practic cu mingea în poartă după o pătrundere impetuoasă, cu largul concurs al portarului feroviarilor care a ieșit ezitant în fața jucătorului gazdelor. 1-0 pentru Craiova!

Se joacă tare între cele două careuri, într-un ritm extrem de alert, fără însă ca vreuna dintre echipe să-și creeze vreo ocazie de gol.

Au trebuit să treacă 38 de minute pentru ca CFR să-și treacă în cont prima ocazie de gol: Bordeianu șutează din alergare, dar șutul său se lovește de Omrani și iese în aut de poartă! Același Bordeianu, lansat excelent în careu de Omrani, nu mai greșește ținta în min.43, când trimite pe jos în colțul lung al porții oltenilor. 1-1! Nistor are și el șansa golului chiar înainte de pauză, dar acesta trage defectuos dintr-o poziție foarte bună. Egalitate la pauză, după o repriză în care campioana României a avut o posesie de 61 la sută și numai un singur șut pe poartă, cel care dus la golul egalizator.

Clujenii fac prima schimbare încă de la începutul reprizei secunde, una deja obisnuită, prin introducerea lui Petrila, care l-a înlocuit pe Neguț. Prima ocazie a reprizei aparține tot gazdelor, în min.47, prin Markovic, al cărui șut este respins în corner de portarul CFR-ului. Clujenii intră în avantaj în min.58: Omrani ține mingea în teren pe linia de fund, apoi centrează perfect pentru Petrila, care reia fulgerător cu capul, executându-l pe Pigliacelli în poarta gazdelor.  A doua pasă de gol reușită de francezul Omrani. 2-1 pentru CFR!

Craiova egalează scorul în min.69, după un șut superb al lui Markovic din marginea careului de 16 m. Plonjonul lui Hindrich a fost inutil. 2-2! După trei minute, min.72, oltenii au iar șansa golului, dar șutul lui Screciu este deviat in extremis de Hindrich.

Dublă schimbare în tabăra feroviarilor în min.75: ies Debeljuh și Omrani, și intră Dugandzic și Păun. Craiova mai ratează o ocazie bună de gol prin Ivan, în min.79, care a încercat să trimită la vinclu, însă mingea a trecut de puțin pe lângă poartă. Dugandzic șutează și el de la distanță, în min.82, dar balonul trece la o palmă de poarta oltenilor ,iar la faza imediat următoare, Markovic trimite în transversală! Ocazie uriașă a echipei lui Reghecampf!

O nouă schimbare la CFR, în min.86: iese Deac, intră Yuri, și încă una, în min.90+5, iese Bordeianu și intră Sigurjonsson, dar Craiova înscrie în al șaselea minut al prelungirilor prin Ante Roguljic, cu un șut violent din mijlocul careului: 3-2 pentru Craiova! Final incredibil de meci!

În urma acestui rezultat, CFR Cluj rămâne cu 45 de puncte în clasament și va juca etapa viitoare în Gruia cu FCSB, iar Craiova face 36 de puncte și ajunge la un singur punct de locul doi.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut