CFR Cluj – Hermannstadt, meciul care poate duce campioana pe primul loc în Superligă. Dan Petrescu: ”Ar fi cireașa de pe tort ”

CFR Cluj joacă, marți, ultimul meci al acestui an, împotriva celor de la Hermannstadt, iar o victorie ar duce campioana României pe primul loc în clasamentul Superligii pentru prima dată în acest sezon. ”Ar fi și cadoul perfect pentru ziua mea”, a declarat Dan Petrescu, luni, la conferința de presă de dinaintea partidei.

”Am ajuns la meciul 39 în acest sezon, într-un timp extrem de scurt. E foarte greu, în ultima perioadă am avut trei deplasări foarte grele, Botoșani, Constanța și București, cu multe probleme de lor, bolnavi și accidentați. Important e că am avut rezultate foarte bune. A fost unul din cei mai buni ani din cariera mea de antrenor, cu rezultate excelent ținând cont de toate problemele care au fost, schimbări foarte multe de jucători, foarte multe jocuri. Cred că băieții au făcut exact ceea ce trebuie, mai ales în ultimele meciuri. Ne-am calificat și în primăvară în Europa, și în sferturi în Cupă. Dacă reușim să câștigăm ( cu Hermannstadt, n.red) ar fi cireașa de pe tort să terminăm anul pe primul loc, mai ales că eram la o distanță mare la un moment dat, și nimeni nu ne mai dădea nicio șansă.

Ar fi fantastic, dar în același timp sunt conștient de greutatea meciului, pentru că dacă cei de la Sibiu vor câștiga vor termina anul pe loc de play-off, ceea ce pentru ei ar fi fantastic.

Am ajuns la 200 de meciuri pentru CFR, ar fi bine să mai rămân încă 200 aici, doar rezultatele mă vor ține în funcție, și sper să am în continuare aceleași rezultate foarte bune.

Jucătorii sunt obosiți, în primul rând, asta e clar. În al doilea rând, e clar că se gândesc deja și la vacanță, la bagaje. Unii vor pleca în Brazilia, în Danemarca, în Ghana, alții vor schimba orașul, în România. Am avut și o petrecere de Crăciun aici. Vă spun sincer, eu n-am fost la petrecere pentru că nu suntem încă în vacanță, mai avem un meci. Sper ca jucătorii să înțeleagă acest lucru, o să vedem asta la meci, pentru că, în opinia mea, cine-și dorește mai mult va câștiga. Nu e diferență mare de valoare, noi suntem pe locul 2, ei pe 7. Cel mai important în fotbal e să-ți dorești să câștigi, și cred că cel mai bun exemplu e finala Campionatului Mondial. Ar fi fost o nedreptate incredibilă să nu câștige titlul Argentina, dar n-avea cum să se întâmple să câștige Franța, pentru că echipa mai motivată a fost clar Argentina. De aceea, noi dacă nu suntem motivați pentru acest joc, n-avem nicio șansă.

Se apropie ziua mea, și cel mai bun cadou, cadoul perfect pentru mine ar fi să terminăm anul pe primul loc.

A fost, repet, un an greu, mulți jucători, n-am avut bani să cumpărăm jucători valoroși, am luat jucători normali, să zicem, dar cu toate acestea, cred că ne-am autodepășit până în acest moment.

Sibiul a marcat patru goluri Farului, dar este surprinzător doar pentru cine nu urmărește meciurile. Au un antrenor foarte bun, de un an și jumătate la echipă, un lot stabil. S-au mutat acasă, a fost o emulație extraordinară, au jucători cu experiență, au adus jucători interesanți . Se vede mâna antrenorului, echipa arată foarte bine. N-ai cum să bați Farul cu 4-0, dacă n-ai jucători foarte buni.

Avem doi jucători suspendați, Burcă și Petrila, Muhar, care a venit din vacanță, același Buș. Să vedem ce facem cu Vito, cu Yuri, Bilong, cei care sunt cu răceală. Aici suferim, nu avem un lot numeric corespunzător, noi trebuie să punem pe listă același număr de jucători ca și echipele care joacă jumătate din meciurile noastre. Aici ar trebui ceva schimbat, în opinia mea. Mi se pare incredibil, chiar nu înțeleg de ce lista asta nu o putem mări. Așa mi-ar fi și mie mai ușor să odihnesc jucătorii. Unele echipe joacă de trei ori într-o săptămână și se plâng, dar noi am jucat așa de la începutul sezonului”, a declarat antrenorul echipei din Gruia.

Partida dintre CFR Cluj și Hermannstadt se va disputa, marți, pe stadionul din Gruia, cu începere de la ora 20.00.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut