CFR Cluj este de neoprit. Feroviarii s-au distanțat la 14 puncte de FCSB

FC Voluntari n-a avut nicio șansă miercuri seara în fața CFR-ului, care a câștigat cu 1-0, prin reușita lui Burcă din min.19. Cu un meci în plus, campioana României a mai pus trei puncte în fața ocupantei locului doi în clasament, FCSB, diferența fiind acum de nu mai puțin 14 puncte.

Meciul de la Voluntari a început cu o ocazie uriașă de gol pentru gazde în min.3, însă Hindrich a respins de sub bară reluarea cu capul din apropiere a lui Nemec. În urma cornerului rezultat, Budescu a trimis direct în transversală. A fost și ultima ocazie a gazdelor până la sfârșitul partidei.

În min.10, Burcă trimite din lovitură liberă spre vinclu, dar Popa respinge în corner. Peste alte 9 minute, același Burcă nu mai ratează, și reia imparabil cu capul de pe linia de 6 metri, 1-0 pentru CFR.. Feroviarii continuă să atace, iar, în min.34, Boateng reia spre poartă mingea recentrată de Debeljuh, însă șutul său nu are forța să-l învingă pe Popa. Repriza s-a încheiat cu marea ratare a lui Păun care a șutat paralel cu poarta din marginea careului mic.

Repriza a doua a fost și ea sub controlul autoritar al echipei din Gruia care a închis culoarele din fața propriei porți. Yuri trimite în poartă după o lovitură cu capul, însă reușita brazilianului  este anulată pentru o poziție infimă de offside. În min.72, Chipciu șutează din afara careului, dar balonul este reținut de portarul gazdelor. Peste patru minute, Boateng trimite o torpilă de la 30 de metri, însă mingea trece de puțin peste transversală. În min.83, Yuri are o ocazie uriașă de gol, însă balonul se oprește în bară. CFR încheie seria marilor ocazii în min.84, când Deac a trimis cu efect dintr-o lovitură de la 16 metri, însă Popa respinge extraordinar în bara laterală.

În urma rezultatului de la Voluntari, CFR a reușit a patra victorie consecutivă după cele patru rezultate de egalitate cu care a început anul 2022, și a ajuns la 73 de puncte, cu 14 mai multe decât are FCSB, care va juca, joi, în deplasare cu FC Argeș.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut