CFR Cluj, eliminată din Europa League

CFR Cluj a fost eliminată din Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de Steaua Roşie Belgrad cu scorul de 2-1 (1-1), joi seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în manşa secundă a play-off-ului.

Învinsă şi la Belgrad, cu 4-0, CFR Cluj va rămâne cu participarea în grupele Europa Conference League.

Ca şi în meciul tur, campioana României a plătit preţul unor greşeli individuale mari, deşi a evoluat mai bine. Croatul Gabriel Debeljuh (34) a înscris golul ardelenilor, iar pentru campioana Serbiei au punctat Aleksandar Katai (4 – penalty) şi Milan Pavkov (53).

Meciul din Gruia a început cât se poate de prost pentru CFR, arbitrul Michael Oliver dictând un penalty în chiar minutul 3, în urma unui corner la poarta clujenilor, pentru o intervenţie a lui Graovac la Degenek. Katai a marcat (4) cu o doză de şansă şi a îndepărtat orice dubii în privinţa calificării Stelei Roşii.

CFR şi-a revenit şi a controlat jocul, testându-l pe portarul canadian Milan Borjan (ex-FC Vaslui) în câteva rânduri. Păun a şutat din afara careului (18), fără probleme pentru Borjan. Goalkeeper-ul a respins şutul din careu al lui Deac (23), a deturnat mingea expediată de Sigurjonsson din afara careului (24).

Echipa antrenată de Marius Şumudică a reuşit egalarea în min. 34, când Debeljuh a trimis cu capul în plasă centrarea cu boltă a lui Costache.

La reluare, belgrădenii au trecut din nou în avantaj, după o gafă de proporţii a portarului Bălgrădean, care a degajat greşit la o minge în adâncime a oaspeţilor, iar Milan Pavkov a îndeplinit o simplă formalitate (53).

Manea şi Petrila l-au întrebuinţat pe Borjan (60), dar şuturile lor au fost respinse.

Camora a avut o intervenţie salutară (61), respingând din faţa porţii goale mingea trimisă de Ben Nabouhane.

CFR a primit penalty în min. 62, când Debeljuh a fost agăţat de Dragovic, dar Deac a executat lamentabil şi Borjan a apărat (63).

CFR a primit o ultimă lovitură în min. 78, când argentinianul Rodriguez a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault inutil la mijlocul terenului.

Oaspeţii au căutat să mai marcheze, în aceste condiţii, dar Bălgrădean (80) a respins din faţa lui Diony, iar apoi a salvat un gol ca şi făcut în faţa francezului (88).

Ardelenii au mai avut şuturi prin Petrila (84) şi Alibec (87), fără emoţii pentru Borjan.

CFR, care a jucat al 15-lea său meci oficial în acest sezon, în 45 de zile, îşi va afla vineri adversarele din grupele Europa Conference League, la tragerea la sorţi programată la Istanbul (14:30).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut