CFR Cluj e gata de debutul în grupele Europa League

Suntem departe de perioada când echipele românești mergeau direct în grupele cupelor europene. În sezonul 2019/2020, Liga I a trimis patru echipe în tururile preliminare ale cupelor europene. Trei din cele patru echipe care au luat startul în noul sezon european au făcut-o încă din primul tur preliminar. Este și cazul campioanei României, care a și reușit să intre în grupele Europa League, după o campanie frumoasă. Victorie contra campioanei Scotiei, întoarceri de scor, toate au adus-o pe CFR Cluj la un pas de a intra printre cele mai bune 32 de echipe de club din Europa.

Accederea unei echipe din Romania în grupele cupelor europene este într-adevar o performanță notabila, ținând cont de numele echipelor implicate. Nume mari din campionatele cele mai puternice din Europa s-au calificat direct in grupele Europa League si aici le putem enumera pe Manchester United, Arsenal, AS Roma si Sevilla. Sunt nume sonore, patru dintre ele au reușit în ultimii ani să joace cel puțin finala acestei competiții.

Campioana s-a întărit după dubla cu Slavia

Parcursul campioanei României în preliminariile Champions League s-a încheiat în playoff. CFR Cluj a întâlnit Slavia Praga, formație în fața căreia a pierdut în ambele manșe. Meciul de la Cluj a marcat și o premieră, fiind primul meci din România în care s-a folosit sistemul video-audio VAR. Din păcate, Dan Petrescu & Co. au pierdut cu același scor și in tur, cât și în retur. Totuși, echipa nu a fost eliminată și din cupele europene. CFR continua in Europa League, motiv pentru care s-a întărit imediat după dubla cu Slavia Praga.

Veniturile in urma acestei participari in tururile preliminare au crescut, fiind cu aproximativ opt milioane de euro mai bogata. Acest lucru a permis aducerea de noi jucatori in ultimele zile de mercato. Campioana Romaniei a transferat trei jucatori. Alexandru Pascanu a semnat si el cu formatia din Gruia. Internationalul de tineret a venit de la Leicester, pentru suma de 600.000 euro. Lui i s-au mai alaturat si Catalin Golofca, cat si Kevin Boli, cel din urma a venit sub forma de imprumut de la Guizhou Hengfeng.

Șanse mici pentru CFR în Europa League

Tragerea la sorti pentru grupele Europa League nu au pus-o pe CFR in cea mai buna postura. Din cauza coeficientului a fost catalogata ca fiind echipa cu cele mai mici sanse din grupa. Dan Petrescu s-a declarat si el nemultumit de adversarii pe care urmeaza sa-i intalneasca in aceasta toamna. Lazio, Rennes si Celtic Glasgow sunt echipele alaturi de care urmeaza sa lupte pentru unul dintre cele doua locuri.

CFR va juca primul meci din Grupa E pe 19 septembrie, cand Lazio vine in Gruia. Bilantul echpei antrenate de Dan Petrescu impotriva echipelor din “cizma” este unul negativ. O victorie, o remiza si patru infrangeri, acestea sunt rezultatele obtinute de clujeni in fata echipelor din Serie A, intalnite in cupele europene. Cotele la casa pariuri online o pun intr-o lumina mai buna pe adversara de joi. Victoria gazdelor este cotata cu 4.60, egalul cu 3.75, iar un succes al italienilor primeste o cota de 1.73.

Programul CFR-ului în Europa League:

  • CFR Cluj – Lazio, 19 septembrie, ora 19:55
  • Celtic – CFR Cluj, 3 octombrie, ora 22:00
  • Rennes – CFR Cluj, 24 octombrie, ora 22:00
  • CFR Cluj – Rennes, 7 noiembrie, ora 19:55
  • Lazio – CFR Cluj, 28 noiembrie, ora 22:00
  • CFR Cluj – Celtic, 12 decembrie, ora 19:55

 

Articole din aceeasi categorie