CFR Cluj, distrusă de Sivasspor la scor de neprezentare! Feroviarii mai au, însă, șanse la calificare!

CFR Cluj a făcut, în Turcia,  cel mai slab meci al său în grupele Conference League și a pierdut cu 3-0 în fața celor de la Sivasspor, dar mai păstrează o șansă importantă la calificarea în primăvara europeană, dacă va învinge, la Cluj, săptămâna viitoare pe Ballkani. Echipa lui Dan Petrescu poate ieși din grupă și în eventualitatea unui rezultat de egalitate, condiția obligatorie fiind ca nici Slavia Praga, victorioasă în Kosovo, să nu câștige pe teren propriu cu cei de la Sivasspor.

În partida de la Sivas, CFR a intrat bine în meci, dar elanul și inspirația jucătorilor lui Petrescu a scăzut de la un minut la altul. De cealaltă parte, echipa din Turcia a dat un gol din offside, cu unul ”reușit” în propria poartă de Janga, iar al treilea încasat  de CFR cu un sfert de oră înainte de finalul partidei, după o respingere a lui Scuffet.

Sivasspor: Ali Șașal – Paluli, Goutas, Osmanpașa, Ciftci – Arslan, Keita – Njie, Saba, Yesilyurt – Yatabare

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, Kolinger, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – Deac, Janga, Roger

Min.4, prima ocazie a meciului aparține jucătorilor lui Dan Petrescu: centrare extrem de periculoasă a lui Janga, dar Roger nu poate împinge balonul în plasa porții turce. Replica lui Sivasspor vine în min.5, Sabia șutează dintr-o bucată din mijlocul careului, dar Scuffet reține cu siguranța. Kollinger vede cartonașul galben de la arbitru, în min.15, pentru un fault la 22 de metri de poarta proprie. Execută lovitura liberă Saba, al cărui șut șterge transversala lui Scuffet! O nouă ocazie mare de gol pentru echipa turcă, însă Scuffet a respins excelent balonul trimis de Yatabare din mijlocul careului. CFR e în corzi, Sabia îl răsucește pe Kollinger în careu, min.21, dar Cvek respinge în corner! GOL Sivasspor! Yatabare reia în poartă din marginea careului mic, în min.22, dar atacantul era într-o poziție suspectă de offside! 1-0! Ocazie mare de egalare pentru Janga, după o cursă excelentă a lui Roger pe stânga, în min.29, dar reluarea sa spre poartă este scoasă în corner de portarul turc! Manea trimite de la distanță peste poartă, în min.35. O nouă ocazie de gol pentru CFR: reluare spectaculoasă spre poartă a lui Janga, dar mingea a trecut la o palmă de bara porții lui Sivasspor! Șut frumos, dar pe lângă poartă, trimis de Yesilyurt, în min.44. Final de repriză.

Dan Petrescu face prima modificare în echipa sa chiar din startul reprizei secunde: iese Kollinger, intră Burcă. Min.54, ocazie importantă pentru CFR, la o lovitură liberă de la 20 de metri, dar șutul lui Manea este reținut cu emoții de portarul turcilor. GOL Sivasspor! Janga trimite în propria poartă, după un șut din lovitură liberă executat de Gradel, min.65! 2-0! Deac șutează pe lângă poartă din marginea careului, min.69. Dublă schimbare la CFR, min.70: intră Braun și Petrila, ies de pe teren Deac și Cvek. GOL Sivaspor, în min.74! Yatabare reia spectaculos în plasă mingea respinsă de Scuffet la șutul lui Saba! 3-0! Iese Boateng, min.77, intră veteranul Hoban. O nouă schimbare la CFR, min.85: iese Yuri, intră Bordeianu. Final de meci!

Meciul decisiv cu Ballkani pentru calificarea campioanei României în 16-imile Conference League va avea loc joia viitoare, în Gruia, de la ora 19.45. Până atunci, CFR va juca, duminică, în Superligă, în derby-ul cu Rapid București, în Giulești.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut