CFR Cluj câștigă la Voluntari și așteaptă FCSB duminică, în Gruia!

CFR Cluj a câștigat la limită, scor 1-0, meciul cu FC Voluntari din etapa a 23-a din SuperLiga României, suficient însă pentru a reveni pe primul loc în clasament, după victoria de duminică a Farului în fața FCSB-ului. Unicul gol al partidei a venit în minutul 69, în urma unui autogol al lui Paz, jucătorul gazdelor care a trimis în poartă mingea venită în urma unui corner executat de Deac.

Dan Petrescu a preferat să înceapă meciul cu Sava, 20 de ani, în poartă în locul italianului Scuffet. Petrila, jucătorul eligibil U21, a fost lăsat pe banca de rezerve, în condițiile în care Bîrligea s-a accidentat săptămâna trecută. Sava a mai apărat buturile feroviarilor în 20 octombrie anul trecut, când a fost titular în meciul cu U Cluj din Cupa României.

Echipele de start:

Voluntari: Popa – Varzim, Matricardi, Armaș – Lopes, Sigurjonsson, Paz, Rață, Aliji – Dumiter, Damașcan. 

CFR Cluj: Sava – Manea, Yuri, Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – Yeboah, Malele, Krasniqi.

CFR Cluj domină începutul de meci, acesta desfășurându-se aproape integral în jumătatea de teren a gazdelor, dar ocaziile de gol lipsesc. Prima ocazie de gol vine abia în min.20, la pătrunderea spectaculoasă în careu a lui Krasniqi, care nu l-a putut învinge însă pe Popa, ieșit în întâmpinare. Posesia mingii la mijlocul reprizei: 37-63. Următoarea ocazie a meciului vine abia în min.44, și a aparținut tot campioanei României, la care Yuri a trimis pe lângă poartă din foarfecă, după o lovitură liberă executată de Krasniki și o prelungire a lui Burcă în suprafața de pedeapsă. Pauză fără goluri la Voluntari.

Ciprian Deac este introdus în teren de către Dan Petrescu încă din startul reprizei secunde, în locul lui Cvek. Min.53: ocazie mare de gol pentru CFR după centrarea lui Malele de pe partea dreaptă, dar reluarea lui Deac este slabă, iar Popa respinge fără probleme pericolul de la poarta sa. GOOOOOOOL CFR!!! Paz trimite cu capul în propria poartă în min.69, după un corner executat de Deac! 0-1! Prima ocazie a meciului și pentru gazde, în min.72, după ce Damașcan trimite peste poarta lui Sava din interiorul careului. Schimbare la CFR, în min.78: intra Janga, în locul lui Yeboah. Intră și Hoban în echipa lui Dan Petrescu, în min.83, în locul lui Malele. Iese și Krasniqi în min.90, înlocuit de Petrila. Final de meci.

Campioana României a revenit, astfel pe primul loc în clasamentul SuperLigii, cu 50 de puncte, și va juca etapa viitoare, în Gruia, cu FCSB, locul 4, la 9 puncte distanță de lider. Partida se va desfășura duminică, 5 februarie, cu începere de la ora 21.

Sandu Mureșan

Foto: gsp.ro

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut