CFR Cluj câștigă la Pitești și urcă pe locul 4 în Superligă!

CFR Cluj a câștigat, luni seara, la Pitești, meciul cu FC Argeș, din etapa a 11 a Superligii, scor 1-0, după reușita căpitanului Mario Camora, din repriza secundă, în ceea ce ar putea fi ultima partidă a lui Dan Petrescu pe banca campioanei României. A fost a treia victorie consecutivă a campioanei României în campionat, și tot a treia fără gol primit. Meciul, disputat pe o ploaie sâcâietoare, a fost dominat de fotbaliștii lui Dan Petrescu, dar gazdele au ratat câteva ocazii uriașe de gol.

Echipele de start:

FC Argeș: Straton – Tofan, Dobrosavlevici, Cestor, Vianna – Njike, Raynov – Jakolis, Ișfan, Calcan – Garita

CFR: Scuffet – Braun, Kolinger, Yuri, Camora – Boateng, Muhar, C. Deac, – Yeboah, Malele, Birligea

CFR începe în forță meciul de la Pitești, și are două cornere în primele trei minute. La ultimul, Boateng a trimis cu capul, puțin peste poarta lui Straton. Malele scapă singur cu portarul, în min.5, atacantul trimite pe lângă acesta, dar mingea este scoasă de pe linia porții de Vianna. După începutul furibund al feroviarilor, jocul s-a mai echilibrat. Ocazie uriașă de gol a gazdelor, în min.21: Garita scapă singur cu Scuffet, îl evită iar apoi trimite spre Tofan, dar șutul acestuia este respins de Yuri de pe linia porții! Fostul feroviar Cestor, trimite și el periculos spre poartă, în min.28, dar Scuffet reține cu siguranță. Yeboah a fost la un pas să înscrie un nou gol fabulos pentru CFR, în ultimul minut al reprizei, dar reluarea sa cu călcâiul a fost respinsă de pe linia porții de Cestor! Pauză în Trivale!

Jakolis are prima ocazie a reprizei, în min.52, dar șutul său din mijlocul careului se oprește în brațele lui Scuffet. Garita pune o nouă mare ocazie de gol în contul gazdelor, după o pătrundere în forță în careul clujenilor. Scuffet s-a opus din nou deschiderii scorului! GOOOOOL CFR! Min.62: Yeboah reia cu capul spre poartă din centrarea lui Birligea, Straton respinge în lateral până la Camora, care a găsit culoarul spre plasa porții! 0-1! Cestor trimite cu capul din colțul careului mic, dar mingea trece departe de poarta CFR-ului. Prima schimbare la CFR, în min.70: a ieșit Malele, înlocuit de Cvek. Njike, de la gazde, șutează violent la poartă, în min.78, dar mingea trece peste transversală. Ișfan, min.81, își face bine mingea în marginea careului, dar șutul său trece alături. Dublă schimbare făcută de Dan Petrescu în min.84. ies Yeboah și Deac, intră Janga și Roger. Intră și Gîdea, la CFR, în min.90+4, în locul lui Birligea.

În urma acestei victorii, CFR Cluj face 18 puncte și urcă pe locul 4 în clasament, cu 6 victorii și trei înfrângeri, dar și cu două meciuri mai puțin disputate decât Farul și Rapid, echipele din fruntea Superligii, fiecare cu 24 de puncte.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut