CFR Cluj câștigă fără emoții cu FC Argeș și se distanțează în fruntea Ligii I

CFR Cluj a câștigat cu FC Argeș și a mai făcut un pas spre cucerirea unui nou titlu de campioană, distanțându-se la nu mai puțin opt puncte de FCSB, învinsă duminică pe teren propriu de Universitatea Craiova.

Pe un frig pătrunzător și cu Deac rămas pe banca de rezerve, feroviarii n-au forțat prea mult în fața echipei de pe ultimul loc din play-off . Și așa, prima ocazie de gol a venit în min.8, când șutul din alergare a lui Debeljuh a fost reținut de portarul Greab. Argeșul răspunde peste două minute, când Tănase trimite din lovitură liberă de la 25 m, dar Hindrich reține cu siguranță. În min.15, Omrani își încearcă și el norocul cu o reluare din voleu din mijlocul careului, dar balonul trece peste poartă. Se face, însă, 1-0, în min.24, după o greșeală uriașă a lui Joao Miguel, care a trimis mingea spre portar fără să-l observe pe Debeljuh în apropiere. Acesta, interceptează mingea, îl culcă din fentă pe Greab, și trimite în poartă pe colțul scurt. Trebuie spus că gafa fundașului portughez a venit după un pressing excelent făcut de clujeni. Văzuți cu golul  în sac, clujenii își potolesc elanul ofensiv, iar următoarea ocazie de gol apare după aproape un sfert de oră, când Burcă se înalță în careul advers, însă lovitura sa de cap, trece de puțin pe lângă țintă. Ocazie uriașă de 2-0 pentru CFR! Repriza se încheie cu o lovitură de cap a lui Said, însă Hindrich n-are nicio emoție.

La pauză, Dan Petrescu îl scoate pe Costache, și-l introduce pe teren pe Petrila. Omrani ratează o nouă mare ocazie de gol în min.48. Francezul driblează în colțul careului, își face perfect mingea pentru șut, însă aceasta trece mult pe lângă poartă. Se joacă mai mult la trecerea timpului. Bordeianu, min.57, șutează de la 16 metri peste poartă, iar Said îl imită peste alte două minute. Deac intră și el în joc în min.60, în locul lui Păun, iar Petrila mai încearcă și el un șut spre poartă, însă Greab e la post. Dan Petrescu surprinde și face o mutare ultra defensivă în min.67, înlocuindu-l pe Omrani cu fundașul Yuri.

Fază importantă în min.77: Tofan este eliminat de arbitru după o intrare cu talpa pe glezna lui Bordeianu, care este înlocuit de islandezul Sigurjonsson. Campioana României forțează, iar Greab respinge, în min.83, șutul bun al lui Petrila, balonul ajunge la Deac care centrează pentru lovitura de cap a lui Sigurjonsson, dar Greab nu poate fi învins. A fost faza care a anunțat golul de 2-0 pentru CFR, care a venit un minut mai târziu: pătrundere în forță a lui Petrila care trimite o boltă peste portarul piteștean, iar Dugandzic trimite în poarta goală. Fluier final, iar CFR profită la maxim de pasul greșit al celor de la FCSB și se distanțează la opt puncte în clasament.

Pentru CFR urmează partida din deplasare cu Craiova lui Reghecampf, iar, peste două săptămâni, disputa cu FCSB care se va desfășura în Gruia.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut