CFR Cluj are o deplasare grea la Sibiu. Dan Petrescu: ”A fost un an foarte bun, ar fi păcat să nu îl terminăm bine”

Campioana României, CFR Cluj, joacă, miercuri, partida restanță din etapa a 6-a cu Hermannstadt, iar antrenorul Dan Petrescu își dorește o victorie pentru a se apropia de liderul clasamentului, Farul Constanța.

„Nu știu dacă această pauză ne-a prins bine. Eram într-o perioadă bună, aveam un moral bun, așa e când câștigi meciuri. Nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm. E și Campionatul Mondial, e de înțeles.

Vor fi 6 meciuri în 20 de zile. Numai noi și FCSB avem așa, celelalte echipe au 3 sau 4 meciuri. Suntem obișnuiți la CFR să jucăm așa. Eu sunt puțin îngrijoarat pentru mâine, dar sper să începem bine. A fost un an foarte bun 2022, ar fi păcat să nu îl terminăm bine. Dacă nu vom avea rezultate în aceste ultime meciuri, va deveni doar un an bun, dacă vom avea rezultate bune, va deveni excelent.

În primele 10 meciuri, Sibiu a fost neînvinsă. Apoi a urmat o perioadă mai puțin fastă. Momentan sunt în play-off, au cea mai bună apărare din campionat, împreună cu Farul. Asta înseamnă că sunt foarte bine organizați.

Antrenorul lor, Măldărășanu, a fost jucătorul meu, îl cunsosc, e serios, se vede mâna lui. A promovat o echipă cu mari probleme financiare. Și la începutul sezonului a avut rezultate, în ciuda acestor provbleme. Se vede mâna lui, sunt organizați, joacă  4-5-1, cu doi-trei jucători care ies în evidență. Mă gândesc la Paraschiv, care a marcat 8 goluri, și la Alhassan, cu 6 goluri. În rest, cred că ceilalți au marcat maxim câte 3”,a  declarat, marți, Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea partidei de la Sibiu. Jocul se va disputa cu începere de la ora 19.

Înaintea acestui meci, CFR Cluj ocupă locul 2 în Superligă, cu 34 de puncte, la șapte distanță de echipa lui Gheorghe Hagi. Sibienii sunt pe 5, cu 27 de puncte.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut