CFR Cluj a oficializat despărțirea de antrenorul Edi Iordănescu

După artificii, confetti și șampanie, ingredientele evenimentului care a avut loc marți seară, în Gruia, după meciul cu FCSB, la finalul căruia CFR a primit trofeul atribuit campioanei, clujenii s-au despărțit de antrenorul Edi Iordănescu. Mariajul a durat aproape șase luni. Iordănescu a tras un semnal de alarmă la începutul lunii mai, când și-a anunțat plecarea. Care este adevăratul motiv al plecării acestuia și cine îl înlocuiește?

 

Edi Iordănescu și-a încheiat oficial, miercuri, cel de-al doilea mandat de antrenor al CFR-ului. De data aceasta un mandat mai lung decât primul, care s-a terminat după numai trei partide și un trofeu, Supercupa României. Acum, Iordănescu s-a despărțit de CFR după câștigarea titlului, dar cu CV-ul îmbunătățit, iar motivul divorțului pare legat tot de neînțelegerile tehnicianului cu cei din conducere. Multă lume a crezut că Iordănescu își va reconsidera decizia de a pleca după sărbătoarea de marți seară, însă antrenorul a rămas ferm pe poziție. Apropiați ai acestuia au dezvăluit că Iordănescu s-a arătat deranjat de faptul că la urechile sale au ajuns informații potrivit cărora patronul echipei, Neluțu Varga, ar fi contactat alți antrenori pe parcursul campionatului. Informații pe care Varga nu le-a demontat. S-ar părea, totuși, că adevăratul motiv aflat în spatele acestei despărțiri este o ofertă pe care Iordănescu a primit-o din Golf și căreia este tentat să-i dea curs, datorită banilor care se „învârt” în fotbalul arab. După Adrian Mutu, care are ofertă și de la nou promovata FC ”U” Craiova, numele unui alt fost internațional român a fost vehiculat în Gruia, Costel Gâlcă.

Edi Iordănescu a debarcat a doua oară în Gruia în luna decembrie a anului trecut, după plecarea lui Dan Petrescu, alături de care CFR a câștigat trei titluri consecutive. Într-un interviu acordat ziarului „Făclia”, Dan Petrescu a mărturisit că nu este susținut de cei din conducere. Iordănescu a fost la un pas ca în iarna anului trecut să semneze cu Astra Giurgiu, echipă care între timp a retrogradat în Liga a 2-a.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut