CFR Cluj a obținut ce-a vrut: să nu piardă. Calificarea în play-offul CL se va decide în Gruia

CFR Cluj a jucat să nu primească gol, dar nici nu s-a omorât cu atacul în deplasarea din Turcia, în partida cu Sahtior Soligorsk, din turul trei preliminar din Conference League. În urma acestui rezultat, campioana României are prima șansă la calificarea în barajul pentru accederea în grupele competiției.

CFR Cluj a început partida cu: Scuffet – Graovac, Yuri, A. Burcă, Camora – Cvek, Boateng, Păun – C. Deac, Debeljuh, Roger.

Prima ocazie a meciului este ratată de echipa din Belarus, în min.7:Placca pătrunde spre poartă, dar șutul său este respins de Scuffet cu pieptul. Ocazie uriașă de gol pentru gazde, în min.17, dar portarul CFR-ului respinge mingea în bară, după o lovitură de cap trimisă de Filipenko. CFR este și ea la un pas de gol, în min.18, dar Yuri trimite mingea cu capul în transversală! Jocul s-a mai domolit după începutul agitat, este foarte fragmentat, iar fazele de poartă au dispărut. Final de repriză.

Prima ocazie a reprizei secunde vine abia în min.62, când Placca trimite din alunecare puțin pe lângă poarta lui Scuffet. Partida nu este deloc spectaculoasă, e chiar plictisitoare. Se joacă mai mult în zona dintre cele două careuri, cele două echipe mulțumindu-se cu mingi aruncate la întâmplare peste liniile de mijloc și cu centrări care n-ajung niciodată la atacanți. Prima schimbare la CFR Cluj, în min.69. iese Păun și intră Betancor. Debeljuh șutează puternic din colțul careului de 16 m, în min.73, dar mingea trece mult pe lângă poartă. A intrat între timp și Braun la CFR, înlocuindu-l pe Graovac. Trage și Roger la poartă, în min.78, dar balonul ocolește din nou poarta gazdelor. Dan Petrescu mai face două modificări, în min.85: ies de pe teren Roger și Boateng, iar în locul lor intră Petrila și Hoban.

Nu se mai întâmplă nimic până la fluierul final, iar calificarea în play-offul Conference League se va decide joia viitoare, pe stadionul din Gruia.

Sandu Mureșan

Foto: CFR Cluj

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut