CFR Cluj a luat trei premii la Gala Fotbalului Românesc

În cadrul galei au fost premiate și superlativele fotbalului feminin, iar cea mai bună jucătoare a fost desemnată Teodora Meluță, de la campioana națională en titre, „U” Olimpia Cluj-Napoca.

 

Atacantul formaţiei engleze Reading, George Puşcaş (23 de ani), a fost desemnat jucătorul anului 2019 în cadrul Galei Fotbalului Românesc, eveniment care a avut loc, luni seara, în cadrul Bucharest Fashion Week. Titlul de antrenorului anului i-a revenit lui Răzvan Lucescu, tehnician care a reuşit eventul cu PAOK Salonic şi a câştigat recent Liga Campionilor Asiei cu Al Hilal Riad, trofeul fiind ridicat de tatăl său, Mircea Lucescu. Conducătorul anului a fost desemnat Marian Copilu, preşedintele grupării campioane, CFR Cluj. Campioana României a mai arestat două premii, pentru cel mai bun mijlocaș, în persoana lui Ciprian Deac, respectiv pentru cel mai bun stranier din Liga 1, în persoana francezului Billel Omrani, golgeterul feroviarilor în cupele europene în acest sezon. La secțiunea „cel mai bun arbitru”, Ovidiu Hațegan nu a avut concurență, după cum nici la secțiunea „performanța anului”, naționala de tineret nu a putut fi concurată. Vă reamintim că micii „tricolori”, în frunte cu Mirel Rădoi, au ajuns până în semifinalele turneului final desfășurat în Italia și San Marino, promovând o grupă de foc, cu Anglia, Croația și Franța. România a fost oprită de Germania.

În vârstă de 39 de ani, arădeanul a arbitrat în acest sezon la toate nivelele, în Liga 1, Champions League, Europa League, dar în și în campionatul Arabiei Saudite. Meciurile de referință ale centralului român sunt Borussia Dortmund  – FC Barcelona și Ajax Amsterdam – Chelsea Londra, ambele din grupele Ligii Campionilor. Hațegan a avut onoarea de a arbitra patru foste campioane ale Europei. Ioan Andone, sub bagheta căruia CFR Cluj a câștigat primul titlu de campioană a României, a primit un premiu de excelență pentru întreaga activitate. În vârstă de 59 de ani, Andone rămâne unul din cei mai apreciați antrenori din fotbalul românesc, care le-a pregătit pe Sportul Studențesc, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Farul Constanța, FC Brașov, FC Bihor Oradea, marea dragoste Dinamo București, Omonia Nicosia, Al-Ahli, ȚSKA Sofia, Rapid București, FC Astana, Apollon Limassol, FC Aktobe, iar în prezent ocupă funcția de manager general la FC Voluntari. Marele regret al lui Andone este că nu a dus-o pe Dinamo în grupele Ligii Campionilor. La Gala Fotbalului Românesc, un premiu special pentru întreaga carieră sportivă a primit-o gimnastul Marian Drăgulescu. Fundașul anului a fost desemnat un fost jucător al CFR-ului, în prezent la FCSB, Cristian Manea, care a participat la Campionatul European de tineret. Fotbalistul cu cea mai spectaculoasă ascensiune în 2019 a fost desemnat dinamovistul Denis Ciobotariu, nimeni altul decât fiul fostului internațional Liviu Ciobotariu, care la rândul său a îmbrăcat tricoul „alb-roșu”.

În cadrul aceleiași gale au fost premiate și superlativele din fotbalul feminin, or cea mai bună jucătoare provine, după cum deja ne-am obișnuit, de la campioana națională en titre, ”U” Olimpia Cluj-Napoca. Este vorba de Teodora Meluță.

 

Alte premii acordate în cadrul celei de-a 21-a ediţii a Galei Fotbalului Românesc:

Portarul anului 2019: Ionuţ Andrei Radu

Fundaşul anului 2019: Cristian Manea

Mijlocaşul anului 2019: Ciprian Deac

Atacantul anului 2019: George Puşcaş

Fotbalistul cu cea mai spectaculoasă ascensiune în 2019: Denis Ciobotariu

Cel mai bun tânăr jucător al anului 2019: Valentin Mihăilă

Stranierul anului 2019: Billel Omrani

Performanţa anului în fotbal: echipa naţională U21 a României şi Mirel Rădoi

Cel mai bun marcator: Claudiu Keşeru

Cel mai bun jucător de futsal: Felipe Oliveira

Cea mai bună jucătoare de fotbal: Teodora Meluţă

Premiu de excelenţă în arbitraj: George Ionescu

Premiu de excelenţă pentru întreaga activitate: Ioan Andone

Premiu de excelenţă pentru întreaga activitate: Ion Vlădoiu

Premiu special pentru cariera sportivă: Marian Drăgulescu

 

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie