CFR Cluj a fost învinsă de Rapid, după două decizii controversate ale arbitrului. VAR-ul a validat un penalty inexistent împotriva echipei din Gruia!

CFR Cluj a pierdut derby-ul etapei cu Rapid București, după un meci în care Dan Petrescu, antrenorul campioanei României, a declarat că scorul final, 2-1 pentru giuleșteni, a fost viciat de deciziile arbitrului! Rapid a câștigat prin două penalty-uri, dintre care unul, al doilea, a fost aprig contestat de clujeni. În plus, feroviarii din Gruia mai invocă neacordarea unui gol reușit de Malele în debutul partidei, ca și neacordarea unui cartonaș roșu împotriva rapidiștilor, după ce Deac a fost oprit din cursa spre poartă de Kait din postura de ultim apărător! Clujenii au contestat și faza primului penalty, la care, susțin aceștia, a fost inițial un fault în atac! În toate cele trei faze, reluările par să dea dreptate echipei din Gruia.

Echipele de start:

Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais – Kait, Albu, Emmers – Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Braun – Boateng, Muhar, Bordeianu – Petrila, Malele, Deac

A început derby-ul etapei, CFR a avut lovitura de începere. Deac este căpitan de echipă, în absența lui Mario Camora. Min.3: ocazie mare de gol pentru CFR, la reluarea spre poartă cu capul a lui Yuri, după un corner executat de Deac. Albu s-a opus primului gol al meciului! CFR îmcepe în atac meciul și are al doilea corner în min.6, dar Petrila execută slab și Moldovan reține cu siguranță. Prima reluare spre poartă a Rapidului vine în min.8, prin Grigore, dar mingea trce departe de buturile lui Scuffet. Min.11: Malele înscrie în poarta Rapidului, după o combinație de excepție cu Petrila, dar reușita sa este anulată de centralul partidei după intervenția VAR, pentru un offside! Boateng trimite cu capul din centrarea lui Deac, în min.14, dar portarul Rapidului reține cu siguranță. Burcă se opune golului lui Luchassen, respingând în corner, în min.18. Jocul s-a mai domolit după startul furibund. Petrila șutează de la distanță, min.27, dar balonul trece departe de poarta rapidistă. Min.32: Yuri respinge spectaculos din foarfecă, dar Scuffet îl busculează pe Luckassen. După consultarea VAR, se acordă penalty pentru Rapid și cartonaș galben pentru portarul italian! GOL RAPID! Săpunaru trimite o torpilă de la punctul cu var, în min.36, Scuffet n-a avut nicio șansă! 1-0! Min.43: pierdere mare pentru CFR, iese Yuri, accidentat la umăr. Brazilianul este înlocuit de Kollinger. Bordeianu reia mult peste poartă din interiorul careului, în min.45+2. Ocazie imensă de gol ratată de Ioniță, în min.45+4! Rapidistul a scăpat singur cu Scuffet, dar șutul său a fost respins extraordinar de portarul CFR-ului! Pauză în Giulești.

Dan Petrescu face prima modificare la campioana României chiar înainte de reluarea partidei: Birligea îi ia locul lui Petrila. Deac este avertizat cu cartonaș galben, în min.50. Sefer șutează de la 20 de metri, dar mingea trece puțin pest transversala porții ceferiste, min.53. GOOOOOOOL CFR!!!!! Deac execută perfect o lovitură de colț, în min.54, și Muhar înscrie imparabil cu o lovitură de cap din mijlocul careului! 1-1! Min.68: se fluieră un nou penalty împotriva CFR-ului, la o ținere reciprocă între Burcă și Dugandzic! VAR confirmă, surprinzător, decizia centralului! GOL RAPID! Min.71, Dugandzic transformă imparabil, și este 2-1! Janga intră în locul lui Bordeianu, în min.73. Intră și Roger în locul lui Deac, în min.78. Min.90+3, Scuffet deviază în bară mingea trimisă de Kait! Final de meci!

În urma acestui rezultat, Rapid își consolidează poziția secundă în clasamentul Superligii, și se apropie la cinci puncte de liderul Farul Constanța, în timp ce CFR rămâne pe locul trei, la nouă puncte de echipa lui Hagi. Etapa viitoare, echipa lui Dan Petrescu va juca în Gruia, cu U Craiova. Până atunci, feroviarii vor juca, joi, meciul decisiv pentru calificarea în primăvara europeană, împotriva celor de la Ballkani.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut