CFR a surclasat Dumbrăvița, cu 5-0, în Cupa României. Bîrligea a reușit un hattrick în doar patru minute!

CFR Cluj a trecut lejer de Dumbrăvița, joi seara, pe stadionul din Gruia, scor 5-0, într-un meci considerat în deplasare din etapa a doua a grupei C a Cupei României. Dincolo de acest meci fără istoric, a fost sărbătoare în gruparea feroviară, campioana României aniversând 115 ani de la înființarea clubului, dar a fost și ziua de naștere a căpitanului Mario Camora, care a împlinit 35 de ani.

Echipele de start:

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Amariei, Moțiu, Bain, Bura-Koț – Tismonar, A. Olaru, A. Ungureanu – Ghinescu, D. Popa, P. Simon
CFR Cluj: Bălgrădean – R. Bălan, Billong, Kolinger, Brucic – Hoban, Bordeianu, C. Deac, Hammershoy-Mistrati, Jose Gomes, Malele

Meciul a început cu o mare ocazie a lui Deac, în min.8, care a reluat cu capul din mijlocul careului mare, dar balonul a lovit transversala porții celor de la Dumbrăvița! În min.13, Deac ratează din nou deschiderea scorului, șutul său fiind deviat în corner de un fundaș. Bordeianu șutează puternic de la distanță, în min.22, dar balonul este deviat în corner. Min.30: o nouă ocazie mare a lui Deac, șutul său este respins excelent în corner de portarul Mikloș. Ciocnire violentă cap în cap între portarul Mikloș și Mistrati, în min.35. A intra ambulanța pe teren! Va intra portarul de rezervă Ciul. Meciul s-a reluat după 6 minute, jucătorul de la Dumbrăvița a fost transportat la spital! Simon șutează puternic la poarta lui Bălgrădean, min.42, dar mingea trece la o palmă de poarta lui Bălgrădean. Pauză.

Nicio schimbare la CFR la pauză. GOOOOOL CFR! Min.50: Hoban trimite o torpilă în vinclul porții apărate de grăsuțul Ciui, care a rămas țintuit pe linia porții! 0-1! Același Hoban reia peste poartă, în min.61. Triplă schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.62:  ies Ze Gomes, Mistrati și Bordeianu, au intrat, Bîrligea Roger și Cvek. Ocazie mare de gol pentru Malele, în min.63, care nu l-a putut învinge pe goalkeeper-ul Dumbrăviței din poziție de ”unu la unu”! Bîrligea nu nimerește cadrul porții, în min.66, după un șut din afara careului. Ocazie uriașă de gol pentru Dumbrăvița, după șutul lui Pașcalău, în min.76. Mingea a trecut la câțiva centimetri de bara porții lui Bălgrădean! Iese Brucic, intră Gîdea, la CFR, în min.77. Bîrligea irosește o nouă oportunitate de gol pentru echipa sa, în min.79. GOOOOOL CFR! Malele reușește să introducă balonul în poartă, în min.80, după un assist de excepție a lui Deac! 0-2! Iese Malele, în mn.84, intră Buș. GOOOOOOOL CFR! Bîrligea înscrie și el în poarta Dumbrăviței, în min.87! 0-3! GOOOOOOOL CFR! Bîrligea reușește dubla, în min.90, cu un șut din 13 metri! 0-4! GOOOOOOOL CFR, în min.90+1: Hattrick reușit de Bîrligea într-un interval de numai patru minute! 0-5! Final de meci în Gruia.

Cu acest rezultat, CFR s-a instalat în fruntea grupei C, și are nevoie de un rezultat de egalitate în partida următoare, din 7 decembrie, cu Farul, din deplasare, pentru a se califica în sferturile Cupei României. Tot atunci vor mai avea loc partidele: U Cluj – Rapid și Alexandria – Dumbrăvița.

Clasamentul grupei C:

 1. CFR Cluj 4p 6-1
 2. U Cluj 4p 5-1
 3. Farul 4p 4-2
 4. Rapid 3p 4-3
 5. Alexandria 1p 2-6
 6. Dumbrăvița 1p 0-9

Criteriile de departajare pentru grupele Cupei României:

 1. Numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte.
 2. Golaverajul mai bun în jocurile directe.
 3. Numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe.
 4. Numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe.
 5. Golaverajul general mai bun (diferența între golurile marcate și primite în toate jocurile).
 6. Numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile.
 7. Disputarea unui joc de baraj între echipele aflate la egalitate.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut