Ceterași, jucăuși, horitori…

Locuitorii municipiului Dej se vor bucura, la acest sfârșit de săptămână, de ceterași, jucăuși, horitori și cântăreți de muzică populară, care, alături de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș, vor evolua pe scena amplasată în Piața Bobâlna din oraș, în cadrul Târgului „Produs de Cluj”.

Vor fi aduse în scenă momente din cadrul nunții tradiționale de pe Valea Someșului Mic, dar și din Câmpia Transilvaniei, de Grupul Tradițional al Zegrenilor din Ceaba și de Formația de jocuri și obiceiuri tradiționale „Zorile” din Mociu. Totodată, va evolua grupul instrumental „Zorile” din Mociu, primașul Țuli Carol (Stângaciu), grup declarat „Tezaur Uman Viu”, dar vor fi prezente în scenă și alte grupuri de jucăuși, horitori sau cântăreți, care vor aduce în fața publicului frumusețea satului de altădată.

Un moment aparte va constitui evoluția Orchestrei profesioniste „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteș, alături de Mariana Morcan și alți cântăreți invitați.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria Dej și Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut