Certificare Deloitte Best Managed Companies pentru clujenii de la AROBS și Fortech

Nouă companii românești cu o cifră de afaceri cumulată de peste 335 de milioane de euro și aproximativ 3.150 de angajați au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies pentru excelența în management analizată raportat la bunele practici internaționale, în urma finalizării primei ediții a programului în România, organizat în parteneriat cu Banca Transilvania.

Arobs la Gala Best Managed Companies

Peste 20 de companii românești cu cifre de afaceri între 10 și 75 de milioane de euro au participat la această primă ediție a programului, care oferă recunoaștere pe baza unei metodologii internaționale ce analizează patru piloni: strategie, cultură și angajament, inovație și resurse, guvernanță și aspecte financiare.

Printre primele companii locale care au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies se numnără și firmele clujene AROBS Transilvania Software (activă în domeniul IT, înființată în 1998, cu 638 de angajați în 2021 și Fortech (activă în IT, înființată în 2003, cu peste 850 de angajați în 2021).

Celelalte companii care au primit certificarea sunt Celco (activă în construcții, înființată în 1973, cu 281 de angajați în 2021), Daw Bența (activă în domeniul construcțiilor, înființată în 2001, cu 345 de angajați în 2021), Interagroaliment (activă în domeniul produselor alimentare, înființată în 1994, cu 67 de angajați în 2021), Libris (activă în domeniul vânzării de carte, înființată în 1991, cu 110 angajați în 2021), Lidas (activă în domeniul produselor alimentare, înființată în 1993, cu 376 de angajați în 2021), RDF (activă în agricultură, înființată în 1995, cu 48 de angajați în 2021) și Romstyl Impex (activă în transporturi, înființată în 1995, cu 420 de angajați în 2021).

Fortech la Gala Best Managed Companies

Peste 80 de reprezentanți ai echipelor de management ale companiilor selectate în urma completării formularului de înscriere au participat la cele cele 21 de ateliere de lucru, care au cumulat aproape 400 de ore, pe parcursul celor peste șase luni de program. În cadrul atelierelor, care au beneficiat de experiența a peste 30 de facilitatori profesioniști din Deloitte România și Banca Transilvania, fondatorii antreprenori și echipele lor de conducere și-au analizat businessul din punct de vedere strategic și operațional, potrivit metodologiei internaționale Deloitte. La finalul etapei de ateliere de lucru, membrii juriului independent, format din Cristian Popa – membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, Radu Hanga – președintele Bursei de Valori București, Cristian Nacu – senior country officer, International Finance Corporation și Nicolae Istudor – rector și membru în Consiliul de Administrație al Academiei de Studii Economice din București, au analizat companiile și au decis care sunt acelea ale căror practici de organizare și management al afacerii respectă standardele Best Managed Companies.

Best Managed Companies nu este o competiție în care antreprenorii sunt evaluați comparativ, ci un exercițiu de analiză intens, la care participă fondatorii și echipele de management, derulat conform metodologiei internaționale Deloitte, iar finalitatea este o certificare care validează alinierea la bunele practici identificate la nivel internațional. Programul încurajează participarea repetitivă atât pentru companiile care au primit certificarea – pe care o pot reînnoi anual -, cât și pentru companiile care nu au obținut certificarea – care își pot îmbunătăți zonele identificate ca deficitare în cadrul atelierelor de lucru și pot primi titlul la următoarele ediții, după cum arată experiența de aproape 30 de ani de derulare a programului în aproape 50 de țări.”, a declarat Andrei Burz-Pînzaru, partener, Deloitte, liderul programului Deloitte Private în România.

Inițiativa Best Managed Companies este derulată sub umbrela Deloitte Private, programul care se adresează companiilor private de toate dimensiunile, inclusiv antreprenorilor locali, IMM-urilor, start-up-urilor și afacerilor de familie. La nivel global, Deloitte derulează programul Best Managed Companies începând din anul 1993, în 48 de state de pe toate continentele. Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut