Cercetați pentru deteriorarea, modificarea sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii – IPJ Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au efectuat, joi, 16 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Sibiu, în cadrul unui dosar penal care vizează deteriorarea, modificarea fără drept, sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate, infracțiune prevăzută și pedepsită de Legea nr. 123/2012.

„În cadrul cercetărilor, s-a constatat că o companie de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale ar fi fost prejudiciată de aproximativ 100.000 de euro, prin racordarea ilegală a unor imobile la sistemul de distribuție a gazelor naturale. Activitatea infracțională s-ar fi derulat începând din anul 2018 și până în prezent. În fapt – precizează IGPR – trei foști angajați ai respectivei companii ar fi adus modificări contoarelor de măsurare a gazelor naturale, mai precis ale indexurilor, influențând astfel generarea unor consumuri mai mici decât valoarea reală, implicit și a facturilor înregistrate”.

În urma celor 16 percheziții efectuate în localitățile Turda, Mihai Viteazu și Agnita, din județul Sibiu, au fost descoperite și ridicate mai multe contoare de gaz, părți componente ale acestora, telefoane mobile, laptop-uri, dar și înscrisuri relevante pentru soluționarea în continuare a cauzei. De asemeni, adaugă sursa citată, au fost ridicați 2.500 de lei și a fost indisponibilizat un autoturism.

În baza mandatelor de aducere, au fost aduse la sediul unității de poliție, în vederea audierilor, 29 de persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile derulate au beneficiat de sprijinul Poliției municipiului Câmpia Turzii, Poliției municipiului Turda, Secției 9 Poliție Rurală Turda, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut