Centrul de Cultură Urbană Bastionul Croitorilor

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-height: 120%; text-align: left; }p.western { font-family: „Liberation Serif”,serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Droid Sans Fallback”; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „FreeSans”; font-size: 12pt; }

Foc şi ghiaţă”. Vernisaj Mirela Ungureanu

marţi, 4 februarie, 17.00

Pentru Mirela Ungureanu, 2019 a fost un an plin, marcat de numeroase personale şi prezenţe colective, o tabără de creaţie, prezenţe onorate de public nu numai numeros, ci şi avizat.

2020 începe în forţă, începutul lunii februarie propunând prima întâlnire, incitantă prin tema aleasă şi mai ales, prin paleta de culori folosită. Foc şi ghiaţă ne introduce în lumea personajelor din Game of Thrones, personaje fascinante, acţiune trepidantă, o expoziţie care trimite publicul la carte şi citirea ei.

Game of Thrones, prima carte din seria Cântec de ghiaţă şi foc, a fost editat în august 1996, receptarea bună şi foarte bună regăsindu-se în premiile obţinute (Locus, Ignotus), dar şi în nominalizările de care a avut parte (Nebula Prize, World Fantasy). Plusul vine din dezvoltările ulterioare, jocuri video, benzi desenatem, filme, cărţi de joc. Cu punct final, cel puţin până acum, în personala Foc şi ghiaţă. Lucrări în care ne reîntâlnim cu familia Stark, cu piticul Tyrion Lannister, o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru supremaţie. Una care propune o întâlnire surprinzătoare ca abordare, plăcută însă, cu arta pictoriţei Mirela Ungureanu.

Vă supun atenţiei câteva lucrări, invitaţia de a onora vernisajul fiind făcută.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie