Centrul Bosch din Cluj se extinde în București. Sute de angajări în acest an

Concernul Bosch a anunțat extinderea Centrului de Inginerie Bosch în București, în sediul central al companiei, unde se va lucra la proiecte de dezvoltare a soluțiilor în ariile mobilității automatizate, electrice și conectate, în cadrul unui model de lucru hibrid și flexibil.

„Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și-a crescut constant activitățile de dezvoltare în ultimii ani. Acesta deține diverse proiecte globale și are peste 1.000 de ingineri care lucrează la soluții pentru mobilitatea viitorului.”, a a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch. Centrul planifică o creștere a numărului de angajați în următoarea perioadă, pentru acest an fiind oferite peste 400 de posturi, în inginerie software si hardware.

Prin inițiativa „Smart Work”, Bosch a implementat la nivel global, inclusiv în Centrul din România, un mod de lucru hibrid, care implică interacțiunea dintre munca la distanță și munca la sediul companiei, încă din 2021. Extinderea în București oferă angajaților posibilitatea de a lucra în cadrul sediului central Bosch pentru cei care doresc să-și desfășoare activitatea la birou. Printre proiectele incluse în această inițiativă se numără dezvoltarea de soluții și servicii de software și hardware pentru conducerea asistată și automatizată, bazate pe senzori video, radar și ultrasunete, sisteme de parcare, sisteme de direcție asistată electric, soluții pentru vehicule conectate și electrice, precum și de management al datelor.

„La scurt timp de la lansarea sa, proiectul pilot de extindere a Centrului de Inginerie Bosch la București este deja un succes. Peste 20 de ingineri software din zonă, cu grad mare de expertiză, au fost deja integrați în echipele noastre de dezvoltare. Mă bucur că am reușit să îi integrăm rapid pe noii noștri colegi în echipele existente, în ciuda colaborării majoritar digitale.”, a afirmat Cătălin Golban, șeful departamentului de Inginerie a sistemelor de percepție video din Centrul de inginerie Cluj, coordonatorul proiectului de extindere în România.

Conducerea concernului susține că Centrul de Inginerie Bosch este considerat un angajator atractiv de inginerii din Cluj, și că, în prezent, Bosch este unul dintre cei mai doriți angajatori în această zonă pentru candidații cu profil tehnic, poziție pe care vrea să o dețină și în București. La nivel național, Bosch ocupă locul 7 din 100 în topul celor mai doriți angajatori realizat de Catalyst Solutions în 2021, și rămâne, pentru al treilea an consecutiv, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive.

Bosch a înregistrat 42 de invenții locale

Pe lângă programele globale Bosch de finanțare pentru start-up-uri interne, la care se poate aplica din toate locațiile Bosch, Centrul de Inginerie din România oferă echipelor locale programe de mentorat și de accelerare, de la idee de produs până la crearea de produse viabile, precum și programe cadru de înregistare a brevetelor. Astfel, doar în 2021, au fost înregistrate 42 de invenții locale.

În Centrul de Inginerie Bosch, înființat în 2013, peste 1.000 de angajați lucrează la soluții bazate pe inteligența artificială, aplicate în conducere automatizată, mobilitate electrică și Internetul lucrurilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut