Centru Regional de Orientare în Cariera de Cercetare, în valoare de 5,2 milioane de lei, organizat de UBB

Universitatea Babeș-Bolyai va coordona un nou proiect câștigător din PNRR, în valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei, prin care, implicând și colaboratori de la Universitatea din Oradea, va deschide un Centru Regional Nord-Vest de Orientare în Cariera de Cercetare (UBB-CORE), destinat tuturor persoanelor din regiunea de nord-vest și nu numai, interesate de o carieră în domeniul cercetării științifice.

Potrivit celor anunțate de reprezentanții universității, UBB-CORE va oferi servicii de orientare în carieră și suport academic atât pentru studenți (din toate ciclurile de studii licență, masterat, doctorat), cât și pentru tineri cercetători sau cercetători seniori, care derulează activități de cercetare-dezvoltare-inovare în universități sau instituții de cercetare din România, inclusiv pentru cercetătorii străini sau alte instituții interesate. De asemeni, Centrul va asigura contactele dintre tinerii cercetători și mari personalități ale lumii științifice care îi pot îndruma pe cei aflați la început de carieră, va oferi resurse pentru cercetarea științifică, inclusiv accesul la baze internaționale de date și la publicații de prestigiu din întreaga lume și va organiza evenimente internaționale dedicate cercetătorilor, în vederea unei „mai bune integrări în spațiul academic european și pentru promovarea științei în societate”.

„Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor UBB-CORE este organizat la UBB, dar este dedicat întregii regiuni nord-vest, precum și altor persoane și instituții interesante. Este normal să fie organizat la UBB – nu doar cea mai reprezentativă universitate din regiune, ci una din cele mai reprezentative universități ale țării. De asemenea, mă bucur să văd colaborarea cu colegi-experți de la Universitatea din Oradea, în condițiile în care noi trebuie să concentrăm resursele academice în regiune, într-o logică a cooperării, pentru a crește competitivitatea regiunii nord-vest”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Pe parcursul următorilor trei ani, proiectul se va derula cu finanțarea obținută în urma competiției PNRR, după care va funcționa autonom – precizează un comunicat al universității.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut