Centrale solare fotovoltaice în comuna Iclod

07În condițiile scumpirii energiei energice și a gazului metan este mare nevoie de economie, dar și de găsirea unor soluții de rezolvare a problemelor. Iată că edilii comunei Iclod, mereu ingenioși și cu multă inițiativă, au găsit o modalitate de a trece peste aceste scumpiri și de a ieși cît mai repede din ele.

Este vorba de un proiect ce prevede construirea de centrale solare fotovoltaice. Astfel de centrale vor fi montate la sediul Primăriei (12 kWp), la Școala Gimnazială Iclod (8 kWp) și la stadionul IclodArena (4 kWp. Este o necesitate aplicarea în practică a acestui proiect important, având în vedere ridicarea exagerată a tarifelor la consumurile de energie și gaz. În funcție de randament, Primăria comunei Iclod va extinde aceste investiții și la alte obiective de pe raza localității. Deocamdată, aceste centrale solare vor fi montate doar la cele trei locații amintite mai sus.

Prețul total al lucrărilor este de 131.715 lei, plus TVA. Societatea prestatoare este SC Lemasis SRL, care are sediul chiar pe raza comunei Iclod, un mare avantaj, ținând cont de operativitatea cu care se va acționa pentru finalizarea investiției. Durata lucrărilor este de 60 zile, adică două luni, perioadă scurtă, dar necesară.

În contextul scumpirilor la energie edilii iclozeni mai caută și alte modalități de a se încadra în costurile stabilite de furnizori, deocamdată primul pas a fost făcut prin montarea acestor centrale solare fotovoltaice în cele mai aglomerate puncte ale centrului de comună.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut