Centenarul Mitropolitul Bartolomeu Anania în apariții de carte la Editura KULT

Editura Kult marchează Centenarul nașterii Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania cu 3 apariții de carte:

Învierea din anamneze. Bartolomeu Valeriu Anania. Interviuri și mărturii – autor prof. univ. dr. Carmen Bulzan, sociolog. Cuvânt către cititor: Macarie Drăgoi, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. ISBN: 978-606-95109-1-9, nr. pag. 188, color. Coperta: Carmen Peregrina. Imaginea de pe copertă este un desen în cărbune, intitulat Peregrinul apter, realizat de Carmen Peregrina.

Cartea prezintă 8 interviuri (6 directe și 2 indirecte) realizate de autoare cu membri ai familiei Mitropolitului Bartolomeu și alte personalități ale vieții satului Glăvile și 10 mărturii ale unor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Lucrarea cuprinde și un album de fotografii de la Mănăstirile Văratic și Piatra Fântânele.

Omul încuvântat – autor prof. univ. dr. Carmen Bulzan. ISBN 978-606-95109-2-6. Nr. pag. 88. Imaginea de pe Coperta 1 reprezintă icoana bizantină Pomul vieții.

Cartea încercă să identifice rădăcinile de pământ și de cer ale omului încuvântat Bartolomeu Valeriu Anania, din trei perspective: sociologică (ca ființă bio-psiho-socială care a făcut parte dintr-o familie, redată în Arborele genealogic), literară (ca scriitor, fiind prezentate cărțile scriitorului-teolog care aduc la lumină interiorul, sufletul său plin de experiențe reale și imaginare. Planurile real-imaginar ne vorbesc, în ficțiunile sale literare, de aspirația omului spre lumea de dincolo, de gravitația cerului, de înveșmântarea prin cuvinte în Cuvânt) și religioasă (arhetipul în care se integrează personajul istoric prin calitățile umano-divine. Cristoforul devine Biruitorul prin întoarcerea la Cuvânt, printr-un proces de încuvântare devenind încuvântatul în așteptarea meritatei învieri).

Bucură-te cântec viu! Antologie de poezie religioasă. Editori: prof.univ. dr. Carmen Bulzan și Preot iconom stavrofor Vasile D. Suciu. Prefața: Preot Sever Negrescu-Negrești. ISBN: 978-606-95109-0-2. Nr. pagini 404. Coperta: George Cojocaru. Imaginea de pe coperta 1 reprezintă un Detaliu de la Mănăstirea Antim din București.

Antologia cuprinde 39 de poeți, ordonați cronologic în funcție de anul nașterii, care au scris poezie religioasă, de la Dosoftei la Daniel-Ilie Turcea. Partea a II-a a cărții cuprinde 12 poezii din Valeriu Anania și 10 poezii care i-au fost dedicate de-a lungul vremii, o biobibliografie și referințe critice.

Carmen BULZAN

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut