Centenarul Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului

În seria manifestărilor aniversare prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la reînființarea Eparhiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului (1921-2021), Arhiepiscopia Clujului organizează, în perioada 2-11 decembrie 2021, mai multe evenimente cultural-liturgice, astfel:

Joi, 2 decembrie, de la ora 17:00 – masă rotundă la Biserica din Deal, în colaborare cu Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române; duminică, 5 decembrie, ora 9:30 – Sfânta Liturghie în Parohia „Sfânta Treime”, Biserica din Deal, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului; luni, 6 decembrie (Sfântul Ierarh Nicolae), ora 9:30 – Sfânta Liturghie în Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului; ora 18:00 – lansarea volumului Istoricul Eparhiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului (1921-2021). Compendiu – pr. Alexandru Moraru, în Aula Facultății de Teologie din Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 4 decembrie  – sâmbătă, 11 decembrie (orele 10:00 -18:00) – Zilele Porților Deschise la Muzeul Mitropoliei Clujului.

Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 11:00 – Festivalul-Centenar de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”, în Aula Facultății de Teologie din Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut