Cel mai bun arbitru român va conduce CFR Cluj – FCSB

Cu o victorie în meciul programat pe 14 iunie, în cadrul etapei a 3-a din play-off-ul Ligii 1, echipa antrenată de Dan Petrescu s-ar desprinde la șapte puncte de principala contracandidată la titlu. Ultimul meci oficial disputat de CFR Cluj a avut loc pe 9 martie, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaș, iar ultimul în Gruia a avut loc pe 2 martie, împotriva Astrei Giurgiu, câștigat cu 2-1. Campioana României este neînvinsă de opt meciuri în Liga 1, iar ultimul eșec în principala competiție internă l-a înregistrat pe 8 decembrie anul trecut, la Botoșani. CFR Cluj – FCSB va fi transmis de Look Sport, Digi Sport și Telekom. La partida cu FCSB, CFR va juca pe tricouri cu numele noului partener, NTT Data, care, după cum bine se știe, se implică și la echipa de volei fete a Universității Cluj.

 

 

În această seară are loc primul meci oficial în Liga 1 de fotbal post pandemie. Este vorba de CS Universitatea Craiova – FC Botoșani, care contează pentru etapa a 3-a din play-off-ul competiției. Ultimul meci în Liga 1 s-a disputat pe 9 martie între Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj și s-a încheiat nedecis, scor 0-0. Celelalte două partide din play-off se vor juca pe 14  și 15 iunie, după programul CFR Cluj – FCSB și Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaș. Fără îndoială, capul de afiș al rundei este confruntarea de la Cluj-Napoca, dintre campioana și vice-campioana României. Partida din Gruia se va juca, ca și celelalte, fără spectatori, iar numărul jurnaliștilor acreditați, precum și al fotografilor este limitat. Disputa de pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” începe la ora 20 și va fi arbitrată de cel mai bun cavaler al fluierului pe care îl are România în acest moment, respectiv Ovidiu Hațiegan. Delegarea arădeanului a fost salutată de ambele tabere. Arbitrul în vârstă de 39 de ani, care a debutat în Liga 1 pe 20 septembrie 2006, a condus în sezonul 2019/2020 27 de partide, din care 12 în Liga 1, inclusiv un FCSB – CFR Cluj, încheiat 0-0. Pe feroviari i-a mai fluierat și într-un meci cu Dinamo București, terminat cu același rezultat, 0-0. Șapte din ultimele zece confruntări între CFR Cluj și FCSB, toate în Liga 1, s-au terminat cu rezultate de egalitate, din care cinci cu 1-1. Cele două combatante au fost zgârcite în ultimele patru jocuri, în care s-au marcat doar două goluri. Ultimul meci, disputat pe 2 februarie, la Cluj, s-a încheiat cu victoria feroviarilor, scor 1-0, prin golul marcat de Vinicius, în minutul 79. FCSB a evoluat în acest ultim meci în inferioritate numerică din minutul 77, după eliminarea lui Planic. Înaintea etapei a 3-a, în fruntea clasamentului din play-off se află CFR Cluj, cu 30 de puncte. Urmează FCSB (26), CS Universitatea Craiova (26), Astra Giurgiu (24), FC Botoșani (24) și Gaz Metan Mediaș (23). Înainte de meciul oficial cu FCSB, CFR Cluj a disputat două partide amicale, cu FC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș, ambele disputate pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” și câștigate de feroviari, primul cu 2-1, iar cel de-al doilea cu 6-1.

În primul joc, Dan Petrescu a jucat cu Sandomierski – Cr. Manea (căpitan), K. Boli, D. Ciobotariu, Cestor – Chipciu, Marcos Aurelio, M. Pereira – Golofca, Rondon, Petrila. Împotriva medieșenilor, CFR Cluj a început partida cu următorul unsprezece: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – Deac, Omrani, Păun. Cele două partide s-au disputat fără spectatori, respectându-se toate reglementările prevăzute în ordinul comun emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii pentru reluarea competiţiilor sportive pe teritoriul României începând cu 1 iunie. Așa cum am scris în numărul de joi al ziarului, toate partidele din Liga 1 vor fi precedate de un moment de reculegere în memoria românilor decedați din cauza noului coronavirus. Decizia a fost adoptată de către Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, în ședința din 9 iunie. De asemenea, cluburile din România vor putea difuza la staţiile de amplificare cântece şi scandări ale galeriilor pe durata meciurilor care se vor disputa în actualul sezon fără spectator. Difuzările audio trebuie să conţină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susţinere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conţinut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum şi orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi și instituții.

 

 

Articole din aceeasi categorie