Cel ce te îmbrățișa cu un zâmbet. In memoriam PS Vasile

Figura unică a blândului ierarh Vasile Flueraș (Someșanul), Episcop emerit și fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului în perioada 1998-2019, va fi readusă  în atenția clujenilor, la împlinirea unui an de la trecerea sa la Domnul, în cadrul unui eveniment organizat joi, 6 octombrie, de la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca

Vor lua cuvântul: mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, arhimandritul  Dumitru Cobzaru, exarhul mânăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prof. univ. emerit dr. Mirela Gherman-Căprioară, fost director medical al Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca în perioada 2012-2014, și prof. Ioana Irimie, coordonatoarea volumului „Preasfințitul Părinte Episcop Vasile Flueraș. Mărturii de suflet”, apărut la Editura Renașterea.

Sesiunea comemorativă și evenimentul editorial vor fi completate cu un recital muzical susținut de Corul „Sfântul Lavrentie al Cernigovului”, dirijat de Doina Costin.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut