Cei 142 de pompieri români au ajuns cu bine în Grecia

Baza salvatorilor români este stabilită la Nord de Atena, în zona Elefsina.

„Va urma o perioadă în care fiecare efort contează, fiecare sprijin va face diferența. Autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de pădure. În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români” – precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

România a trimis, vineri, în Grecia 142 de pompieri (dintre care 15 de la ISU Cluj), opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă care poate fi folosită pentru survolarea zonelor de intervenție.

Pompierii români vor interveni pentru stingerea incendiilor care afectează o zonă din proximitatea Atenei. Misiunea este un răspuns la solicitarea de asistență internațională înaintată joi de statul elen, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

M. T.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut