Ceferistul Pașcanu a adus victoria României în fața Ungariei

Denis Ciobotariu și Alex Pașcanu, ambii legitimați la CFR Cluj, au fost integraliști în acest meci, iar Cătălin Itu a intrat pe final. Clujeanul Olimpiu Moruțan a început ca titular și a fost schimbat după pauză. România are patru puncte, iar în ultimul meci înfruntă vice-campioana continentală Germania.

 

Naţionala de fotbal Under-21 a României a învins dramatic formaţia similară a Ungariei, cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă seara, în Grupa A a Campionatului European de tineret 2021, pe Stadionul Uj Bozsik din Budapesta. Deși a evoluat în superioritate numerică, România s-a impus cu mari emoții, prin golurile marcate de Alexandru Măţan (69) şi jucătorul CFR-ului, Alexandru Paşcanu (88), după ce gazdele deschiseseră scorul prin Andras Csonka (56). Prima ocazie a României, care a evoluat modest în prima repriză, a fost irosită de clujeanul Moruţan (14), care a reluat imprecis cu capul de la doar 10 metri, nestingherit de vreun adversar. Ungaria, foarte agresivă în acest meci, a rămas în zece oameni în minutul 42, când Szoke a primit al doilea cartonaş galben, pentru lovirea cu cotul a lui Ciobotariu. Repriza secundă a început cu o primă mare eroare de arbitraj, belgianul Visser neacordând penalty pentru România în minutul 50, la un fault clar al lui Deutsch asupra lui Ciobanu. Ungaria a deschis scorul prin Csonka, care a reuşit să înscris din mijlocul unei defensive dezorganizate, la centrarea lui Deutsch (56). Din acel moment pe teren a existat o singură echipă, cea a României, care şi-a masat adversara în 30 de metri şi a căutat breşe în apărarea maghiară, atacând ca la un meci de handbal, pe semicerc. Olaru a reluat slab cu capul (59) şi portarul Bese a prins, Ciobanu a şutat un pic peste poartă (66), după care Măţan a reuşit egalarea (69). A croşetat câţiva fundaşi adverşi venind în centru de pe stânga şi a şutat cu dreptul la colţul lung de la 16 metri, fără speranţe pentru Bese. Tinerii tricolori s-au întrecut în ratări, în continuare: Olaru a luftat de la 7 metri (72), la mingea întoarsă de Petre, portarul Bese a respins şutul aceluiaşi Olaru de la 17 metri (75), Ciobanu a tras puţin peste poartă de la 25 de metri (75), Adrian Petre a ratat incredibil în min. 84, la centrarea lui Boboc.
Golul victoriei a fost înscris de Paşcanu (87), care a trimis în plasă deşi era ţinut de tricou, la mingea centrată din corner de Măţan şi prelungită de Ciobotariu. Finalul a fost cu emoţii, dar Vlad a salvat victoria, respingând salvator şutul lui Baranyi (90+4), după care Petre şi Ciobanu (90+5) au ratat majorarea diferenţei. România, care a evoluat în mod neobişnuit în albastru, va juca în ultimul meci contra Germaniei, pe 30 martie, pe aceeaşi arenă (ora 19).

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut