Cea mai modernă şcoală specială din ţară

În Cluj-Napoca a început construirea celei mai moderne şcoli speciale din ţară, printr-o investiţie de 14,16 milioane de lei din fonduri europene.

„A început construirea celui mai modern sediu al unei şcoli speciale din ţară. Lucrările la obiectivul «Construirea Sediului Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă», instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, au debutat şi se află în plină derulare. Cu o valoare de 14.160.963 de lei fără TVA, proiectul european, câştigat de forul administrativ judeţean, vizează construirea celei mai moderne şcoli speciale din ţară, care va dispune de dotări unice la nivel naţional”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, lucrările au un termen de execuţie de maximum 24 de luni.

„Lucrările ce urmează să fie efectuate la nivelul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, constau, în esenţă, în demolarea corpurilor de clădire existente şi realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu un regim de înălţime P+3E, modernizarea unuia dintre corpurile actuale şi organizarea spaţiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber, spaţiul verde fiind, de asemenea, reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori. Pentru a răspunde cerinţelor educaţionale actuale, noul sediu al şcolii speciale clujene va beneficia, în premieră naţională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş, precum şi de un spaţiu special destinat hidroterapiei”, se mai arată în comunicat.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut