Cea mai mare comună din România va avea un Plan Urbanistic General

Planul Urbanistic General al comunei Florești a fost finalizat și va fi pus în dezbatere publică pentru o perioadă de 45 de zile. Astfel, cei interesați își pot exprima punctele de vedere, urmând ca propunerile primite să fie analizate de o comisie a Primăriei Florești.

Potrivit primarului Bogdan Pivariu, PUG-ul comunei Florești va reglementa în mod strict principiile după care se va dezvolta comunitatea din punct de vedere urbanistic .

„Floreștiul trebuie să se dezvolte, dar este important ca dezvoltarea să fie una sustenabilă. Prin reducerea coeficienților de utilizare a terenului cu 40% față de reglementările de azi, am obținut: reducerea potențialului de dezvoltare imobiliară cu 1,7 milioane de metri pătrați; diminuarea numărului apartamentelor care vor putea fi construite cu peste 27.000 de unități; diminuarea cu peste 30.000 de autovehicule potențiale din traficul sufocat al Floreștiului în următorii 10 ani. Edilul susține că în viitor, în Florești se vor construi preponderent imobile cu regim redus de înălțime P+1+M. „În Florești vom avea un total de 550 de hectare spații verzi, însemnând peste 22% din suprafața de intravilan a localității, dublu față de recomandările UE, rezultând 54,14 mp spațiu verde/locuitor”, a precizat edilul.

Principiile care au stat la elaborarea noului PUG au fost următoarele: urbanism organizat și predictibil; Coeficienți urbanistici reduși, adaptați la realitățile locale; protecția mediului și dezvoltare durabilă; infrastructură edilitară înainte de orice construcție; organizare polinucleară și servicii pentru populație; sprijin și predictibilitate pentru mediul de afaceri.

Toate ansamblurile rezidențiale viitoare vor avea: spații verzi; căi de acces auto și pietonale corect dimensionate; facilități pentru populație în proximitate, justificate din punct de vedere al oportunității; delimitare zone de blocuri față de zonele de case; infrastructură de protecție împotriva incendiilor corect dimensionată; infrastructură de alimentare cu apă și canalizare corect dimensionată; împrejmuiri unitare care să nu impacteze negativ infrastructura locală.

Noul Plan Urbanistic General se va afla în dezbatere publică timp de 45 de zile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut