Cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului pentru arhitectul Ionel Vitoc

Arhitectul clujean Ionel Vitoc a primit, vineri, 1 ianuarie, Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului. Decorația a fost acordată de mitropolitul Andrei în semn de apreciere și recunoștință, pentru promovarea valorilor tradiționale creștine și pentru implicarea activă în viața Bisericii.

Evenimentul a avut loc în fața Catedralei din Piața „Avram Iancu”, în prezența a numeroși clujeni și a oficialităților locale.

Arhitectul Ionel Vitoc este implicat în numeroase acțiuni de cultură și artă atât la Cluj-Napoca precum și în alte zone din Transilvania. Astfel prin intermediul Fundaţiei Culturale Carpatica pe care a fondat-o în 1996, Ionel Vitoc a derulat numeroase conferințe, dezbateri, expoziţii, lansări de cărţi, concerte, aniversări și medalioane omagiale menite să promoveze valorile autentice și și să sporească interesul publicului pentru artă și cultură. Totodată, arhitectul clujean a pus bazele Galeriei Casa Artelor și a revistei de cultură urbană „Orașul” pentru a le oferi oamenilor de cultură, știință și artă o platformă de cooperare și manifestare. Tot de numele lui Ionel Vitoc se leagă Tabăra Internaţională de Artă Vălenii Şomcutei, CIVITAS SOLIS, CIVITAS ARTIS –loc unde copii din diverse ţări îşi dau mâna, an de an, pentru a-şi dezvolta abilităţile creative.

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut