Ce trebuie făcut dacă există daune provocate de cutremur

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a anunțat că, în procesul de instrumentare a daunelor, asiguraţii nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 şi 14 februarie.

PAID subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societăţile de asigurare implicate. „Asiguraţii nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obţinerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât şi a tuturor asigurătorilor implicaţi în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare şi suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate.”, a anunțat PAID, care reaminteşte că sistemul digital online de emitere a asigurării împotriva dezastrelor naturale (PAD) poate fi accesat pe website-ul oficial paidromania.ro. Tot acolo se poate verifica şi valabilitatea poliţei, prin accesarea butonului albastru – Verifică PAD.
Reamintim că PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, care administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, ce acoperă trei riscuri: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut