Ce soluție a pronunțat instanța în cazul preotului amendat pentru binecuvântare

Instanța Judecătoriei Cluj-Napoca a menținut amenda aplicată preotului clujean pentru că s-a adresat unor jandarmi cu formularea: „vă doresc să ajungeți în Rai cu toată familia”. Preotul se afla în 24 februarie a.c. în zona Gării din Cluj-Napoca pentru a-și conduce copiii la tren. La un moment dat, a fost oprit de un echipaj de jandarmi pentru că nu purta mască. După ce a fost legitimat, jandarmii s-au limitat să-i dea un simplu avertisment, nu și amendă. Încântat de bunăvoința oamenilor legii, preotul li s-a adresat recunoscător cu formularea: „vă doresc să ajungeți în Rai cu toată familia”.

De aici însă lucrurile au luat o turnură cu totul și cu totul neașteptată. Jandarmii, obișnuiți probabil cu alte categorii de persoane, au interpretat într-un mod personal binecuvântarea părintelui și i-au aplicat o amendă de 2,000 de lei. Totodată, în procesul-verbal întocmit au consemnat alături de mențiunea legată de lipsa măștii de protecție și fraza „și a spus că îmi i-a(sic!) familia și mi-o duce în Rai”. Preotul a apelat la justiție pentru a obține anularea procesului verbal de contravenție. Judecătoria Cluj-Napoca însă i-a respins cererea ca fiind neîntemeiată.

„Respinge, ca neîntemeiată, plângerea contravenţională formulată de petentul M.B.S. în contradictoriu cu intimatul G.J.M.C.N. privind procesul-verbal seria JO nr.2165229 din data de 24.02.2021, emis de către intimat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut