Ce slujbe căută românii la început de an. Ce îi interesează pe candidați

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe una dintre cele mai populare platforme de recrutare online de personal de candidații aflați în căutarea unui loc de muncă, în luna ianuarie fiind depășit pragul de 1 milion de aplicări.

Prima lună din an a adus un interes crescut pentru joburile de șofer, în special pentru șoferii de categoria B, șoferii de tir sau șoferii livratori, pentru care au fost făcute peste 35.000 de interogări. Căuate sunt și pozițiile de inginer (16.500 de căutări), cele mai multe căutări fiind făcute pentru ingineri constructori, ingineri mecanici, ingineri chimiști și ingineri de instalații.

Și joburile de contabil au atras peste 10.000 de interogări, în timp ce operatorii de call center au avut 7.500 de aplicări, iar cele de asistent medical 13.000 de căutări. Alte poziții care au generat, cumulat, peste 10.000 de căutări au fost manager, assistant manager, electrician ori agent de vânzări.

Contrar așteptărilor angajatorilor, cu 10.000 de căutări, locurile de muncă remote rămân în topul celor mai căutate de cei care vor să se angajeze. Candidații nu vor însă în mod neapărat joburi exclusiv remote, ci mai degrabă caută acele variante care le permit să lucreze și de acasă, mai exact, joburi care pot fi făcute într-un regim hibrid.

De remarcat că, în prezent, numele companiei contează mult mai puțin decât aspecte precum salariul, programul sau descrierea atribuțiilor din fișa postului. De asemenea, comparativ cu anii anteriori, a crescut numărul de căutări în care este specificat cuvântul „salariu”. Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial al eJobs, salariul mediu net al celor care lucrează în inginerie este 4.300 de lei, ajunge la 3.700 de lei pentru angajații din contabilitate și la 3.600 de lei pentru cei din transporturi / distribuție, în timp, ce, în call-center, media salarială la nivel național este de 3.100 de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut