Ce puteți face duminică la Festivalul Stradal WonderPuck

Cea de-a treia zi a Festivalului Stradal WonderPuck, ediția a 7-a, aduce în centrul Clujului o mulțime de activități interesante și distractive pentru toată familia. Din programul zilei fac parte spectacole cu păpuși și marionete, un spectacol-concert educativ, momente de Commedia dell’arte, ateliere și o tombolă.

Ultima zi a vacanței de vară și totodată a celei de-a șaptea ediții a Festivalului Stradal WonderPuck este una plină de activități pentru copii și familie în Piața Unirii și la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Programul de la Scena Mare începe la ora 10 cu spectacolul „Dănilă Prepeleac”, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”.

Un moment special din program este spectacolul de la muzeul de Artă de la ora18.30, de la Muzeul de Artă. Este vorba de „Basme populare”, în regia și scenariul lui Yurii Titarov, o comedie muzicală despre Capra cea isteață, care vrea să pună stăpânire pe întreaga curte a stăpânului său Paraska. Spectatorii vor putea asculta muzică autentică ucraineană, aranjată de Yurii Shevchenko, să vadă ornamente și decoruri clasice ucrainene, realizate de Oleksandr Andrushkevych și Viktor Nikitin, și să afle de la actorii Yurii Titarov și Kateryna Kravchenko cum e viața într-un sat din Ucraina.

De asemenea, de la ora 19, pe scena Mare din Piața Unirii este programat spectacolul spectacolul „Vaca Rosalinda”, o fabulă muzicală prezentată de Teatrul de copii și tineret „Gong” din Sibiu. Este un spectacol plin de umor și de muzică bună. Povestea Rosalindei le vorbește copiilor despre toleranță, acceptare, despre cum criticile constante ne pot răni și despre cum e important și să-i admirăm pe alții.

De la ora 20, pe aceeași scenă a avea loc tragerea la sorți a tombolei ediției din acest an a evenimentului. Premiile tombolei constau în două două console PlayStation 5, două Console Nintendo Switch, precum și 49 console GameBoy Darklove. În total, micii spectatori vor primi 53 de premii (cu ocazia împlinirii a 53 de ani de înființarea OVB Holding). Taloanele se găsesc la standul OVB.

 

Pe parcursul întregii zile, în Piața Unirii și pe esplanada Muzeului de Artă, vor avea loc activități pentru întreaga familie cum ar fi atelierul de IT, atelierul de jonglerie Flowerstick, atelierul de face painting Royal Party, atelierul de nutriție ManagisBio sau atelierul de lectură al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj. De asemenea, la atelierele Meșterilor Populari din Cluj cei mici vor învăța să țeasă mărgele, plus câte ceva din tainele olăritului, iar Tünde Szabó de la Ferma de Păpuși îi va învăța să creeze animăluțe din sârmă plușată și să le dea viață pe o mini-scenă.

Accesul la toate spectacolele și activitățile este gratuit.
Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck este organizată de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Asociația ESUA, și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național.

Programul de duminică, 10 septembrie, al Festivalului Stradal WonderPuck:
PIAȚA UNIRII
Scena Mare

𝟏𝟎:𝟎𝟎: Dănilă Prepeleac, Teatrul de Păpuși Puck, Cluj / RO / 4+ / 55
𝟏𝟏:𝟑𝟎: O vioară mică de-aș avea, Cvintet de coarde – concert educativ / RO / 4+ / 50′
𝟏𝟓:𝟎𝟎: Concert Vocal Colors, Cluj, toate vârstele / 60′
𝟏𝟗:𝟎𝟎: Vaca Rosalinda – o fabulă muzicală, Teatrul Gong, Sibiu / RO/ 5+ / 60′
𝟐𝟎:𝟎𝟎: Tombolă organizată de OVB, partener al festivalului
𝟐𝟎:𝟑𝟎: Concert High Velocity, Cluj / toate vârstele / 60′

 

Scena Mică
𝟏𝟔:𝟎𝟎 Strada baloanelor de săpun, Magic Puppet, Cluj / RO / toate vârstele/ 40′
𝟏𝟖:𝟎𝟎: Scufița Roșie, Animaart, Cluj /RO / 2+ / 40′

Podium
𝟏𝟏:𝟎𝟎: Momente cu păpuși și marionete, Teatrul de Animație „Țăndărică” București RO / toate vârstele / 30′
Piața Unirii
𝟏𝟏:𝟎𝟎: Coarne, Marlena Grzeda, Polonia / non-verbal / toate vârstele / 30′
𝟏𝟐:𝟎𝟎: Olguța și un bunic de milioane, MiniReactor, Cluj / RO / 7+ / 90′ / Spectacol itinerant cu plecare din Piața Unirii
𝟏𝟔:𝟎𝟎: Bibliotecarii, Magic Puppet, Cluj / non-verbal / toate vârstele / 60′
𝟏𝟕:𝟒𝟎: Coarne, Marlena Grzeda, Polonia / non-verbal / toate vârstele / 30′
𝟏𝟖:𝟑𝟎: Coarne, Marlena Grzeda, Polonia / non-verbal / toate vârstele / 30′

Muzeul de Artă
𝟏𝟏:𝟎𝟎: Vrăjitorul din Oz, Teatrul de Păpuși „Spiriduș”, Satu Mare / RO / 2+ / 40′
𝟏𝟔:𝟎𝟎: Muzicanții din Bremen, Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Alba Iulia / RO / 3+ / 40′

𝟏𝟖:𝟑𝟎: Basme populare, Teatrul de Păpuși Ravlyk, Ucraina / UA / 4+ / 40′

Spectacole itinerante (traseu: Piața Muzeului: Biserica Franciscană – Casa Matei – Piața Unirii)
𝟏𝟔:𝟎𝟎: Scafandrul, Magic Puppet, Cluj / non-verbal / toate vârstele / 60′
𝟏𝟕:𝟎𝟎: Lupul, Magic Puppet, Cluj / non-verbal / toate vârstele / 60′
𝟏𝟖:𝟎𝟎: Momente – Commedia dell’arte, Compania, Les Chobeaux, Cluj /non-verbal / toate vârstele / 60′
𝟏𝟗:𝟑𝟎: Plasticul nu e fantastic, Teatrul StiltLife, Olanda / non-verbal / toate vârstele / 30’

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut