Ce preferă românii. Mașinile vechi sau noi?

În ultimul trimestru al anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 12,3% faţă de perioada similară din 2021, iar înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor s-au redus cu 7,2%.

Datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică arată că ponderea înmatriculărilor de autoturisme second hand a fost de 68,3%, în scădere cu 5% faţă de acelaşi trimestru din 2021. De remarcat că înmatriculările de vehicule pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la categoria autobuze şi microbuze cu 54,9%, majorare consemnată și la mopede şi motociclete (cu 12,5%) în timp ce la autoturisme a avut loc o scădere cu 13,1%. Înmatriculările de vehicule pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 17,2% la autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) şi au crescut cu 11,2% la autoturisme şi cu 3,3% la categoria remorci şi semiremorci.
La înmatriculările de vehicule noi au fost consemnate numai creșteri: la autobuze şi microbuze cu 78,9%, la mopede şi motociclete cu 23,9%, iar la autoturisme cu 3,4%. Înmatriculările de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor au crescut cu 45,1%, dar au scăzut cu 12,8% la autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale), respectiv cu 0,6% la remorci şi semiremorci.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut